Radar til missilforsvar med unik 'dobbelt' teknologi til Indonesien. Foto: Weibel Scientific A/S

Radar til missilforsvar med unik 'dobbelt' teknologi til Indonesien. Foto: Weibel Scientific A/S

Dansk produktion skaber vækst hos radarproducent i Allerød

Weibel Scientific A/S fremlægger årsregnskab med flotte resultater og en bugnende ordrebog

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Den danske radarvirksomhed Weibel Scientific A/S i Allerød fremlægger årsregnskab med flotte resultater og en bugnende ordrebog.

Bruttofortjenesten er vokset med 33 procent til over 134 millioner kroner, og en bundlinje på mere end 30 millioner kroner efter skat er ifølge virksomheden et direkte resultat af en velgennemført insourcing-strategi.

Den Allerød-baserede producent og udvikler af højteknologiske Doppler-radarer oplyser, at fastholdelsen af virksomhedens stabile vækst særligt skyldes insourcing af produktionen og salg af flere overvågningsradarer til Indonesien baseret på en ny banebrydende teknologi.

En række betydningsfulde kontrakter samt udviklingen af et nyt forretningsområde inden for missilforsvar styrker forventningen om fortsat vækst.

"Vi er en lokal og samtidig meget global virksomhed. Vores udvikling og produktion ligger i Allerød, hvor vi har styr på hver eneste lille detalje i hver enkelt radar. Det sikrer fuld kontrol over kvaliteten af det færdige produkt, giver de bedste vilkår for innovation og skaber danske arbejdspladser. Og det har vist sig at være en bedre forretning end at lægge det ud til underleverandører," siger administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific.

Insourcing til produktionsfaciliteterne i Allerød sikrer, at virksomheden udvikler værdifuld viden om og kontrol med alle produktets delkomponenter. Det betyder, at den lokale virksomhed kan konkurrere med de allerstørste radarproducenter i verden, både på kvalitet og pris.

Weibel Scientific er vokset fra 37 medarbejdere til over 100 på fem år og har hele tiden brug for endnu mere højtspecialiseret arbejdskraft, både til udvikling og produktion.

Publiceret 11 October 2016 06:00