Foto: Flemming Nyberg

Foto: Flemming Nyberg

Allerød i top 20 over hvor danskerne helst vil bo

Det viser analyse fra boligdeal.dk

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Allerød er i top 20 - med en plads som nummer 16 - på listen over hvor danskerne helst vil bo. Det viser en analyse fra boligdeal.dk.

Analysen er lavet på baggrund af cirka 160.000 boligsøgninger foretaget igennem et år på portalen www.boligdeal.dk, der er blandt Danmark største boligportaler. Antallet af boligsøgninger er efterfølgende reguleret for antallet af indbyggere i den pågældende kommune for at gøre tallene indbyrdes sammenlignelige.

I analysen gennemgås de postnumre, som brugerne har oprettet i deres boligsøgerannoncer eller deres boligsøgeagenter. Analysen baserer sig således ikke på de mere tilfældige søgninger efter boliger, som brugerne har lavet i databasen, men på de meget konkrete og veldefinerede ønsker til geografi, som brugerne har beskrevet på deres profiler.

Opdelt på regioner tager Region Hovedstaden klart førertrøjen med næsten tre gange så mange boligsøgninger som forfølgeren Region Sjælland set i forhold til antallet af indbyggere. Faktisk er der væsentligt flere, der søger bolig i Region Hovedstaden end i resten af landet tilsammen.

Generelt tegner analysen et klart billede af, at danskerne ønsker at flytte til de større byer. I toppen finder man ikke overraskende københavner-kommuner som Glostrup, Vallensbæk og Frederiksberg.

Læs mere:

http://www.boligdeal.dk/media/325839/analyse-hvor-vil-danskerne-bo.pdf
 

Publiceret 05 January 2017 11:35