Flot medaljehøst til Allerød ved mesterskab

ABTK fik igen succes som arrangør af de Østdanske Mesterskaber

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Allerød BTK (ABTK) var 7.-8. januar vært for de Østdanske Mesterskaber for 2-mandshold i Lillerødhallerne. Og værtsklubben opnåede en fornem medaljehøst.

Stævnet havde deltagelse af mere end 200 spillere og blev åbnet af borgmester Jørgen Johansen, som i sin tale benyttede lejligheden til at rose værtsklubben for et højt aktivitetsniveau og medlemsmæssig fremgang.

Sportsligt var der som nævnt også meget at glæde sig over. Med to guld- og en bronzemedalje sørgede ungdommen nemlig for en flot medaljehøst til ABTK.

I puslinge B/C rækken var tvillingerne Emma og Sofie Eckeroth i en klasse for sig selv, da de gik helt til tops og vandt guld. Lidt spænding var der i finalen mod Hvidovre, som blev besejret med 3-2. De to piger er blandt de bedste i landet i deres årgang, og de fik ved stævnet sat drengene på plads.

Den anden guldmedalje blev vundet af Oscar Andersen og Nikolaj Jørgensen i yngre drenge D. De to ABTK'ere gik til opgaven uden de helt store forventninger, men semifinalen mod Hvidovre blev vundet med 3-1 efter et gys af en afslutning, hvor Oscar Andersen efter en time out i den afgørende kamp ved stillingen 9-9 i fjerde sæt lukkede kampen med to fantastiske 'økse-server'.

Nikolaj Jørgensens bat var knækket i semifinalen, og han måtte derfor spille finalen mod Brønshøj med et helt nyt bat. Både han og Oscar Andersen var dog fulde af selvtillid, og et nederlag i den indledende pulje til finalemodstanderne havde ikke sat sig spor. Drengene kom foran med 2-1 efter en sejr til Oscar Andersen i fem sæt og en sikker doublesejr. Herefter afgjorde Allerød-parret finalen med to sejre i fem sæt.

Det sidste medaljesæt blev hængt om halsen på Jonathan Nyrop-Ellingsøe og Malthe G. Ebbesen. De fik bronze i Yngre drenge C efter et nederlag i semifinalen til de senere vindere af rækken.

De øvrige ungdomshold klarede sig godt, og det var tæt på flere medaljer. Anton Lund og Emil Østergaard var således kun to bolde fra en semifinale i Drenge D. Kvartfinalen blev også endestationen for de bedst placerede hold i klubbens seniorafdeling.

Det var syvende gang i træk, at ABTK var vært for de Østdanske Mesterskaber for 2-mandshold.

null

Publiceret 12 January 2017 11:32

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV