Peter fra Allerød er verdensmester i Counter Strike

Sammen med fire andre har han vundet han VM-titlen og 3,5 mio. kr. til deling

Af
Af Michael Braunstein

23-årige Peter Rothmann Rasmussen fra Allerød vandt i weekenden VM i Counter Strike i Atlanta sammen med sit hold, Astralis, der ved mesterskaberne deltog som det danske landshold.

De i alt fem personer på Astralis sikrede sig dermed den største titel, man kan vinde - en major - samt 3,5 mio. kr. til deling.

I finalen var Peter Rothmann Rasmussen, der også bliver kaldt Peter "dupreeh" Rothmann, og resten af Astralis-holdet oppe imod Virtus Pro fra Polen, som var forhåndsfavoritterne. Ifølge dr.dk vandt Virtus Pro første bane 16-12, mens Astralis tog sig af anden bane med 16-14.

I tredje og afgørende runde var Virtus Pro foran med 7-0, men Peter Rothmann fra Allerød afgjorde kampen efter en vildt comeback, så Astralis vandt 16-14. Ifølge dr.dk nedlagde Peter Rothmann tre af de polske spillere til allersidst.

"Jeg er tom for ord. Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige. Det er her er, det vildeste jeg har oplevet hele mit liv. I alle tre baner havde vi ryggen mod muren, men vi blev ved med at tro på det og beviste, at vi er verdens bedste," sagde Peter Rothmann ifølge dr.dk, inden han takkede et jublende publikum i en fyldt arena i Fox Theater i Atlanta USA.

Tv-stationen TBS og mediet Twitch sendte live fra finalen. Ifølge dr.dk har Twitch skrevet, at under kampen var der op til 890.000 samtidige seere, og efter finalen kom tallet op over 1,2 millioner seere.

Peter Rothmann Rasmussen har spillet Counter Strike siden han var 10 år. I dag er han professionel Counter Strike-spiller, og han er ansat på og medejer af Astralis.

Publiceret 30 January 2017 14:09