Peder R. Pedersen holder tale foran de mange fremmødte ved jubilæet, der blev fejret på virksomheden i Allerød.

Peder R. Pedersen holder tale foran de mange fremmødte ved jubilæet, der blev fejret på virksomheden i Allerød.

4.000 radarer til 40 lande på 40 år

Weibel Scientific fylder 40 år: Fra miniput til global udfordrer

Af
Mads Hussing

Fra fire mand i et lokale bag grønttorvet i Vanløse til udvikler og producent af banebrydende radarteknologi til missilforsvaret. Allerød-virksomheden Weibel Scientific fyldte 40 år i onsdags.

I 1983 – lang tid før resten af verden blev digital – udviklede Weibel Scientific en radarteknologi baseret på digital signalbehandling. Det var Weibels grundlægger, Erik Tingleff Larsen, der sammen med den unge PhD-studerende Peder R. Pedersen, som nu er virksomhedens administrerende direktør, der stod i spidsen for udviklingen af den banebrydende Doppler-radar.

Blandt kunderne er det amerikanske forsvar, NASA og en stribe andre landes forsvar. Weibel har også et samarbejde med verdens største forsvarsvirksomhed Lockheed Martin om udviklingen af en fælles løsning til NATOs missilforsvar.

"Da jeg som ung kandidatstuderende i 1983 begyndte i Weibel, var vi ganske få medarbejdere. I dag er vi mere end 100 og udvikler verdens mest avancerede Doppler-radarer. Undervejs har organisationer som NASA, JAXA og det amerikanske forsvar fået øjnene op for, at vores lille danske virksomhed kan noget, ingen andre i verden kan," siger administrerende direktør Peder R. Pedersen og fortsætter:

"Hvér og en milepæl havde ikke været mulig uden Weibels visionære grundlægger Erik Tingleff Larsen og vores kompetente og højtuddannede ingeniører og teknikere. De har god grund til at være stolte. Det er jeg."

Weibel Scientific har siden sin etablering i 1977 leveret flere end 4.000 radarer til 40 lande. Weibel har de seneste år investeret betydeligt i at insource alle dele af produktion og udvikling til sine produktionshaller i Allerød, hvor virksomheden har hovedkvarter og holder godt 100 medarbejdere beskæftiget.

null

Publiceret 01 February 2017 06:00