Pensionistudflugt til Herthadalen

Udflugten finder sted 30. og 31. maj samt 6. juni

Af
Michael Braunstein

Allerød Kommunes pensionistudflugt 2017 går til Restaurant Herthadalen, der ligger godt gemt i skoven for enden af Danmarks længste allé, som er en del af Ledreborg gods og tæt ved Sagnlandet Lejre.

Området ved Herthadalen har været et yndet udflugtsmål siden Stavnsbåndets ophævelse i 1788, og det siges, at en af de første Grundlovstaler blev afholdt her af N.F.S. Grundtvig.

Restaurationens smukke lokaler har en fantastisk udsigt over Knapsø, og er en perfekt ramme for udflugten. Ud over smukke omgivelser er stedet også kendt for sit gode køkken, der bygger på principper om nærhed, hvorfor der anvendes råvarer fra Ledreborg slot, Sagnlandet og Lejre kommune, ligesom der benyttes grøntsager fra egen urtehave.

Der køres fra Meny, Centerhallen, Blovstrød Svømmehal og Lyngehus tirsdag 30. og onsdag 31. maj samt tirsdag 6. juni - med afgang kl. 10.00.

Turen til Herthadalen går via Frederikssund og Skibby, hvorfra der drejes af mod den idylliske landsby Sønderby og Selsø slot, hvor der gøres holdt foran den nærliggende kirke, hvor der bydes på en lille forfriskning samt smuk udsigt til bl.a. et fuglereservat, inden der køres videre mod den endelige destination.

Vel ankommet til Herthadalen bydes der velkommen af restaurationschef Mikkel Jerger, hvorefter der bydes på en to-retters middag samt senere på eftermiddagen kaffe og kage.

Efter middagen og inden kaffen serveres, vil der være mulighed for at nyde den smukke natur som omgiver Herthadalen, hvorefter turen atter går hjemad mod Allerød.

Turen afsluttes, hvorfra der blev startet, cirka kl. 17.00.

Billetter til 200 kr. sælges fra Skoven 4 og fra Lyngehus tirsdag 4. april mellem kl. 10.00-12.00 mod forevisning af eget sundhedskort.

Publiceret 16 March 2017 08:00

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV