Hendes passion er at hjælpe mennesker tilbage i balance

Psykoterapeut og familierådgiver Tina Hou Marer, Life Balance fra Lynge, har fået lokale i Hillerød

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Psykoterapeut og familierådgiver Tina Hou Marer, Life Balance fra Lynge, har fornylig etableret sig i eget lokale i Hillerød med central placering i gågaden.

I 2005 rejste familien fra Lynge til Oman, og det blev en skelsættende beslutning for Tina Hou Marer, som på det tidspunkt var ansat i IBM i Allerød. Herfra fik hun orlov, mens familien var i Oman. Karrierejobbet blev skiftet ud med tilværelsen som hjemmegående, og det gav tid til eftertanke.

“Pludselig var der ro til at jeg kunne reflektere over det liv, vi havde i Danmark, og jeg blev opmærksom på, at jeg ofte var for travl til at lægge mærke til, hvordan jeg selv og mine nærmeste havde det, og besluttede mig for, at det ville jeg lave om på,” siger Tina Hou Marer.

Så med godt 20 år i it-branchen bag sig valgte Tina Hou Marer at skifte fast indtægt og god pensionsordning ud med livet som selvstændig psykoterapeut og familierådgiver.

“Det blev vigtigt for mig at følge mit hjerte og udleve min drøm. Arbejdet med mennesker er det, som giver mening til mit liv,” siger hun.

Tina Hou Marer har arbejdet med mennesker i størstedelen af sit arbejdsliv. Det var i rollen som leder, at samtaler med medarbejdere og kollegaer inspirerede hende til at fordybe sig yderligere i de menneskelige og psykologiske aspekter.

I dag arbejder Tina Hou Marer udelukkende med terapi og rådgivning samt coaching og mentoringsforløb af unge og voksne, par og familier samt konsulentopgaver for virksomheder.

Hendes passion er at hjælpe unge og voksne, som er udfordret i livet, tilbage i balance, hvor de aktivt kan tage del i livet i form af job, uddannelse samt indgåelse i sociale sammenhænge.

“Jeg drives af at hjælpe unge og voksne til et liv i balance gennem øget trivsel, mentalt som kropsligt, og hvor de bliver deres egne ressourcer bevidst. Det tror jeg på kan opnås, når vi fokuserer på at styrke selvværd og selvtillid samt det unikke i det enkelte menneske,” siger hun.

For Tina er noget af det vigtigste at styrke relationer mellem mennesker, da det er i samværet med andre, at vi bliver til den, vi er. Derfor er det utrolig vigtigt for hende at hjælpe, så personen både kan og har lyst til at indgå i relationer og sammenhænge med andre, om det så er på job, i familien, under uddannelse, blandt venner, gennem sociale aktiviteter eller via sport.

Tina har særligt fokus på de unge piger mellem 12-25 år.

“Når en ung lider af angst og depression har det store konsekvenser for dem, både i forhold til skolegang, videreuddannelse og sociale relationer, og derfor er det vigtigt, at de får den hjælp, de har brug for,” siger Tina Hou Marer. Netop derfor har hun sammen med en kollega oprettet facebookgruppen 'HeartTalk', hvis formål er at adresserer de tematikker, denne målgruppe optages af.

Læs mere: www.tinamarer.com.

Publiceret 17 March 2017 08:00

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV