Lillerød Skoles forældreforening og venner holdt tidligere i år debatmøde i Centerhallen med politikerne fra byrådet.

Lillerød Skoles forældreforening og venner holdt tidligere i år debatmøde i Centerhallen med politikerne fra byrådet.

Tidligere byrådspolitiker med ny lokalliste

Lillerød Skoles forældreforening og venner og det tidligere byrådsmedlem Viggo Janum har stiftet lokallisten Vores Allerød

Af
Mads Hussing

“'Vores Allerød' er navnet på en ny lokalliste, der vil bringe Allerød tilbage til borgerne.” Det skriver den nye liste i en mail til Allerød Nyt.
Den ny lokalliste i Allerød vil tage kampen op mod de etablerede partier til efterårets kommunalvalg.

“Vores Allerød vil udvikle kommunen visionært og fornuftigt i takt med borgernes og erhvervslivets ønsker og behov. Det betyder, at 'Vores Allerød' vil inddrage borgerne og virksomhederne bedst muligt, så de kan få indflydelse på de større beslutninger, der har direkte betydning for deres hverdag. Vores Allerød vil således arbejde for gennemtænkte og visionære beslutninger, der er truffet tæt på borgerne og virksomheder og ikke fra rådhuset med blikket rettet mod et regneark,” skriver foreningen.

Stifterne af Vores Allerød er Viggo Janum og flere folk fra Lillerød Skoles forældreforening og venner. Viggo Janum har tidligere været valgt til byrådet for Venstre, og senest stillede han op til valg for Lokallisten Det Ny Allerød.

“Men da Det Ny Allerød indlemmede sig selv i partiet Nye Borgerlige, meldte jeg mig ud, selvom jeg på ingen måde er færdig med at arbejde for lokal udvikling i Allerød. Og tilsyneladende er der flere, der mener det samme, for jeg blev kontaktet af mennesker, der opfordrede mig til at stifte en ny lokalliste. Og det er så blevet til Vores Allerød,” siger Viggo Janum, der hurtigt fandt et interessefællesskab med en aktiv gruppe forældre fra Lillerød Skoles forældreforening og venner.


Viggo Janum er spidskandidat for den nye lokalliste. Privatfoto.

Viggo Janum er spidskandidat for den nye lokalliste. Privatfoto.

“I forældreforeningen er vi på samme måde blevet opfordret til at søge indflydelse på den førte politik her i Allerød. Forældre her i kommunen har ad flere omgange oplevet, at de ikke er blevet hørt, når der skulle træffes beslutninger, der har direkte konsekvenser for både de helt små børn og skolebørn. Og det er ikke nogen hemmelighed, at vores engagement primært udspringer af interesse for børneområdet, men sammen med Viggo Janum og hans bagland er Vores Allerød blevet en lokalliste med et meget bredt fokus,” siger Kamilla Warberg og fortsætter:

“Vores Allerød vil således arbejde politisk for gennemarbejdede, visionære løsninger på hele velfærdsområdet. Vores Allerød arbejder på at lave en opstillingsliste med kandidater til kommunalvalget, men allerede nu har lokallisten besluttet, at Viggo Janum bliver spidskandidat. Med kommunalpolitisk erfaring og et stort netværk er han en samlende person, der er stærkt engageret i at skabe udvikling for hele kommunen.”

“Allerød er på alle måder en privilegeret kommune, og vi mener absolut, at borgerne og virksomhederne sagtens kan finde sig i og i sidste ende glæde sig over forandringer, hvis de bare kan se en mening med dem. Og derfor er det så vigtigt at skabe et godt miljø for samarbejde på kryds og tværs af de folkevalgte, borgere, ansatte og virksomheder. Men i sidste ende står og falder gode løsninger med et konstruktivt og samarbejdende byråd, der udelukkende fokuserer på udvikling af Allerød til gavn for borgerne, og det er her, vi for alvor gerne vil ind og påvirke arbejdet for at bringe Allerød tættere på borgerne,” siger Viggo Janum.

Ved en stiftende generalforsamling har Vores Allerød valgt Flemming Ipsen som formand. Flemming Ipsen har organisatorisk og politisk erfaring.

De øvrige medlemmer af bestyrelsen er Thomas Pedersen, Kamilla Warberg, Tina Nikolajsen, Joachim Faber-Rod, Søren Jakobsen, Jesper Lander og Inger Piper.

Vores Allerød er på Facebook på adressen: facebook.com/voresalleroed.dk, og de har et site på voresalleroed.dk.

Publiceret 03 April 2017 10:22

SENESTE TV