Verdensmusik af høj klasse på Allerød Bibliotek

Perkussion-stjernen Marilyn Mazur kan opleves sammen med Vox Humana og bassisten Anders Jormin

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Der venter verdensmusik af højeste klasse, når kammerkoret Vox Humana synger musik af Marilyn Mazur på Allerød Bibliotek.

Under ledelse af Jakob Høgsbro fremfører Vox Humana ny musik af den internationalt kendte perkussion-stjerne og komponist, og ikke nok med det: Ved koncerten vil der også være nye værker af den kendte svenske bassist, Anders Jormin, og af Jakob Høgsbro selv. Og sidst, men bestemt ikke mindst: Marilyn Mazur og Anders Jormin medvirker begge ved koncerten.

Vox Humana indgik for et år siden en aftale med Marilyn Mazur om at skrive ny musik for kor, perkussion, kontrabas og saxofon. Det er denne musik, der nu kan opleves ved koncerter på Allerød Bibliotek 4. maj og ved en ekstra koncert 5. maj.

Marilyn Mazur er en af vore store prisvindende aktører, både som komponist, kapelmester og musiker. Hendes musik kan bedst kategoriseres som global fusion, og er af Jazzhouse.dk beskrevet som: 'bevægende sig fra det underfundige og legende til det voldsomme tordenvejr af slagtøj, og ligeledes bæres musikken af lyriske stemninger, spirituelle dybder, der til tider kan give den en næsten sakral karakter, som dog aldrig får den til at fremstå indadvendt og utilgængelig.'

Jakob Høgsbro har i flere omgange arbejdet sammen med Marilyn Mazur, bl.a. i DR Koncertsalen under produktionen af 'Svøbt i mørke' med DR Pigekoret. Han har således indgående kendskab til hendes musik.

“Samarbejdet med Vox Humana har nu givet Marilyn mulighed for at skrive frit fabulerende og samtidig honorere korets høje niveau med udfordrende stemmer,” siger Jakob Høgsbro.

Anders Jormins deltagelse i koncerten ligger i naturlig forlængelse af andre Høgsbro/Mazur-produktioner, hvor Jormin også har været involveret. Anders Jormin har med sit enestående kontrabasspil været med til at intensivere og understøtte klangene og udtrykket i Mazurs musik.

Billetter kan købes på Allerød Bibliotek eller på www.bibliotek.alleroed.dk. Både 4. og og 5. maj finder koncerten sted fra kl. 19.30-21.00.

Publiceret 19 April 2017 14:15

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV