Vi er alle sammen ’Nede Mette’

Mette fra Lillevang Skole er Danmarks bedste grundskolelærer, og onsdag blev hun hædret af kollegerne på Lillevang Skole

Af
Mads Hussing

jubel Dansk- og idrætslæreren Mette Petersen er årets modtager af Politikens Undervisningspris - og med den får hun titlen som Danmarks bedste grundskolelærer.

“Det er fuldstændig fantastisk overvældende. Det har været to døgn med fest og farver. Forældre og elever har alle villet sige tillykke, og jeg er blevet mødt med flagallé af eleverne,” siger en tydeligt glad Mette Petersen til Allerød Nyt.

Hun havde ikke fået meget søvn efter at have været på bar efter prisoverrækkelsen og derefter skulle møde i Go' Morgen Danmark på TV2 alt for tidligt.

“Det her betyder så meget for mig. Det er en kæmpe ære - jeg er så stolt. Alt det der er skrevet i indstillingerne - de er så søde og sjove. Så gider jeg bare mit arbejde så meget,” siger Mette Petersen og tilføjede meget hurtigt med et stort grin.

“Jeg havde selvfølgelig gidet det alligevel.”

“Dygtige medarbejdere i kommunen”

“Det her beviser endnu en gang, hvor dygtige lærere og medarbejdere, vi har i kommunens folkeskoler. De møder vores børn og unge hver dag med et stort engagement og leverer en høj faglighed. Mette er kåret til Danmarks bedste grundskolelærer, hun er et ekstremt inspirerende eksempel, og jeg er overbevist om, at mange af hendes kolleger besidder de samme kompetencer,” siger borgmester Jørgen Johansen og fortsætter:

“Det er for mig at se det bedste udgangspunkt for, at vi får nogle børn og unge, som trives og har lyst til at lære. Nu er det jo ikke første gang, jeg støder på Mette. Hendes fantastiske indstilling til både lærerfaget og hendes elever, fik vi også en smagsprøve på, da hendes 8.klasse sidste år vandt den landsdækkende Avisen i Skolen-konkurrence, hvor eleverne selv skulle producere en avis. Derfor kommer det heller ikke bag på mig, at så mange forældre, kolleger og ikke mindst elever har indstillet hende til prisen.”

2475 indstillinger

Med 2475 indstillinger har Politiken i år modtaget mere end dobbelt så mange indstillinger som sidste år. Hovedparten kommer fra nuværende og tidligere elever, men også henrykte forældre og begejstrede kollegaer havde sat sig til tasterne og sendt en indstilling af sted, oplyser Politiken.

“Den anerkendelse, som Mette har fået fra alle parter er jo helt fantastisk, og jeg vil gerne sende et utroligt stort tillykke til Lillevang Skole - men først og fremmest selvfølgelig til Mette. Det er så godt gået”, siger formand for Børn- og Skoleudvalget Miki Dam Larsen og tilføjer:

“Én af hendes elever skriver for eksempel, at Mette har superkræfter, en anden, at hun er mega engageret, og når hun først kommer i gang er det meget svært at falde bagud. For mig at se, er begge udtalelser vidnesbyrd på, at lærere som Mette gør en forskel for vores børn og unge – hver dag. Hun er i allerhøjeste grad en værdig repræsentant for folkeskolerne i hele Allerød Kommune.”

Blaks ’Nede Mette’

Med en klar reference til Blaks sang “Nede Mette” sagde skoleleder Mads Ingvardsen også nogle ord til Mette Petersen.

“I øjeblikket er vi alle “Nede Mette”,” sagde Mads Ingvardsen og den stolte distriktsskoleleder fortsatte:

“Jeg vil gerne sige tak for den store indsats, som hun, og mange andre supergode kolleger, yder hver eneste dag på Lillevang Skole. Nu ved nogle flere dét, jeg allerede vidste: at vores medarbejdere her på skolen er de bedste.”

Publiceret 12 May 2017 10:18

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV