Allerød Privatskole får en fodgængerovergang med midterhelle foran skolen.

Allerød Privatskole får en fodgængerovergang med midterhelle foran skolen.

Forbedret trafiksikkerhed ved privatskole

Fodgængerovergang med midterhelle ved Allerød Privatskole forventes færdig inden skolestart

Af
Mads Hussing

“Allerød Privatskole har modtaget den meget glædelige besked fra Allerød Kommune om, at man nu igangsætter forbedring af trafiksikkerheden omkring Allerød Privatskole, ved etablering af sikker krydsning af Sortemosevej, og at den forventes at være færdige til skolestart i august 2017.” Det skriver skolen i en pressemeddelelse sendt til Allerød Nyt.

Muligheden for at krydse Sortemosevej bliver etableret i forbindelse med forberedelserne til udbygningen syd for Sortemosevej, og kommer til at bestå af midterhelle, fodgængerfelt og E17 advarselstavler monteret på belysningsmast.

“Vi er meget glade for det tætte samarbejde med Forvaltningen, og er specielt glade for at overgangen, efter input fra vores side, bliver etableret som belyst overgang og bliver markeret med færdselstavler,” siger skoleleder Mikkel Kofod Løvenhøj og fortsætter:

“Det giver skolen mulighed for at etablere skolepatrulje ud for skolen, og på den måde hjælpe store såvel som små elever sikkert over Sortemosevej. Det giver elever, der kommer til skolen ad bagvejen via Allerødvej en langt bedre skolevej, og kommer også til at forbedre muligheden for at komme til busstoppestedet på den sydlige del af Sortemosevej, både før og efter skole.”

Udover etableringen af sikker krydsning af Sortemosevej, har Forvaltningen i tæt samarbejde med politiet også undersøgt de trafikale forhold på Sortemosevej, og Forvaltningen har nu meddelt skolen, at der bliver gennemført en generel sænkning af hastigheden forbi skolen fra nuværende 60 km/t til 50 km/t.

“Det har været et længe næret ønske fra vores side at få sænket hastigheden på Sortemosevej, og derfor ekstra glædeligt når Forvaltningen nu bekræfter, at det vil være indført inden skolestart til august 2017,” fortæller bestyrelsesmedlem Michael Nørregaard til Allerød Nyt.

Til skolestart 14. august 2017 forventer Allerød Privatskole at have omkring 380 elever på skolen, og fra skoleåret 2018/19 forventer Allerød Privatskole at være op imod 480 elever på skolen.

Publiceret 27 June 2017 12:45