Pressefoto.

Pressefoto.

Coding Pirates er kommet til Allerød

Coding Pirates har holdt stiftende generalforsamling i Allerød

Af
Mads Hussing

Så er Coding Pirates også kommet til Allerød. Foreningen har afholdt stiftende generalforsamling i slutningen af juni måned.

Coding Pirates arbejder kreativt og skabende med IT - en kompetence børnene skal have for at være en aktiv del af det 21. århundrede. De nye generationer får lært at være problemløsende, skabende og innovative med teknologi. I Coding Pirates arbejder børn, unge og frivillige sammen om sjove teknologiprojekter, hvor fokus er på kreativitet og læring gennem leg. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Piraterne kommer til at holde til på biblioteket, hvor de blandt andet tilbyder programmering, spiludvikling, 3d print og robotteknologi til børn og unge fra 7-17 år. Intentionen er at kunne starte op både tirsdag og torsdag fra september elleroktober måned.

Frivillige løfter opgaven

Den lokale afdeling er afhængig af frivillige. Som frivillig indgår man i et team, som består af engagerede mennesker, med meget forskellige baggrunde, pædagoger, lærere, ingeniører, dataloger, IT-folk i øvrigt – men med det fælles mål at skabe grobund for it-kreativitet.

Coding Pirates er blandt andet etableret på baggrund af, at de oplever, at der nødvendigvis ikke leges eller arbejdes meget med det digitale i kommunens dagtilbud og skoler. Når foreningen er kommet på plads er det derfor også et erklæret mål at understøtte en sådan udvikling, og det betyder også at piratbørn og frivillige kan indgå som it-pirater i hverdagen, en hjælpende hånd, en ekstra ressource for pædagoger og lærere, når teknologi skal bruges som læringsmedie, skriver foreningen til Allerød Nyt.

Sponsorer gør det muligt

Piraterne arbejder med flere teknologier og det er et stort ønske at finde gode lokale sponsorer. Den lokale forening har brug for midler til indkøb af flere teknologier og robotter. Et mål med årets sponsorjagt er 80.000 kroner, som dækker indkøb af LEGO-robotter, mindre teknologier og robotter, 3D-printer, t-shirts og forplejning.

De lokale pirater kan findes på Facebook: facebook.com/codingpiratesalleroed, og den lokale initiativtager, Nikolaj Bührmann, kan kontaktes på telefonnummer: 4091 9622.

Publiceret 05 July 2017 11:15

SENESTE TV