En ny dør åbner for Marcel

Marcel Gbekle kender de fleste fra X Factor. Han bor og arbejder i Allerød, og har nu lavet en musikvideo til Plejefamiliernes Landsforening

Af
Mads Hussing

Der skal sættes fokus på børn i plejefamilier, og derfor har Marcel Gbekle, som bor og arbejder i Allerød, og som i sin tid fik sit sangmæssige gennembrud i X Factor, sagt ja til at være ambassadør for Plejefamiliernes Landsforening.

“Jeg har været anbragt i plejefamilie i 20 år, og haft mange nedture på min vej, og ved hvad det vil sige at have brug for at snakke med andre, mennesker, der kan sætte sig ind i hvad det vil sige at være anbragt barn,” siger Marcel Gbekle, der flyttede til Allerød for halvandet år siden.

“Jeg havde brug få ro på finde mig selv og prøve nye ting af efter otte år i musikbranchen og som kor sanger for en lang række danske kunstnere. Og da det hele sejlede lidt i mit københavnerliv,” siger Marcel Gbekle og fortsætter:

“Jeg fandt hurtigt ud af, da jeg var landet i det idylliske Allerød, at her kunne jeg få ro til at lege med tankerne og arbejde med min passion, Børn og musik. Og var samtidig så priviligeret at få tilbudt arbejde som musikansvarlig i Klub Allerød.”

Kort efter sin tilflytning til Allerød blev Marcel kontaktet af Marianne List fra Plejefamiliernes Landsforening. Hun spurgte, om Marcel kunne tænke mig at være deres ambassadør. Det takkede han ja til.

Marianne har, udover at være en del af teamet bag Plejefamiliernes landsforening, en underforening der hedder Projekt Netværk. Et projekt der samler anbragte børn og unge fra hele landet i netværksgrupper, hvor de her har mulighed for st tale med andre plejebørn, der sidder i samme situation som dem selv.

“Efter at havde været ud og holde foredrag for de forskellige grupper, og snakke med alle børnene, fik jeg idéen til at skrive en sang. Den skulle skabes ud fra stikord fra børnene i grupperne,” siger Marcel og fortsætter:

“Jeg ville skrive en sang, der rammer ud til alle de børn, der sidder rundt om i landet og føler sig alene. Jeg vil fortælle dem, at de er gode nok og være med til at give dem en stemme. Og i dette tilfælde er musik for mig den eneste og smukkeste måde at gøre det på.”

Optaget i Allerød

En busfuld af anbragte børn fra forskellige steder i landet ankom i maj til Engholmskolen, hvor de skulle bo en weekend. De skulle indspille sangen i et af Danmarks største studier, og lave musikvideo med Azuz Abou, der er opvokset i Allerød.

“Udover plejebørnene, havde jeg også mit 36 personers store børnekor fra Klub Allerød i studiet. De hedder Popkor'N, og ifølge Marcel lavede de fantastisk kor på sangen.

“Det var helt fantastisk at se lyset i de børns øjne i hele den weekend. Vi var rundt i Allerød og optage, og børnene har fået en oplevelse for livet. De har fået venner for livet blandt de andre anbragte børn, og de har vigtigst af alt fået troen på, at det hele nok skal gå,” siger Marcel Gbekle.

Han har vist musikvideoen på Folkemødet på Bornholm, hvor blandt andet socialminister Mai Mercado så den.

Hele musikvideoen kan ses her:
https://youtu.be/bjed-I-87Qg

Publiceret 16 July 2017 11:15

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV