Mange jobskift i Allerød

Hyppige jobskift kan betyde mange spredte pensioner i Allerød Kommune

Af
Mads Hussing

Antallet af jobskift i Allerød Kommune er på højeste niveau siden 2008, viser nye tal. De hyppige jobskift betyder samtidig, at mange i kommunen kan have pensioner i flere selskaber. Saml dem, og spar penge, lyder det fra PensionDanmark.

Farvel til den gamle arbejdsplads, goddag til en ny. Stadig flere i Allerød Kommune skifter job, og antallet af jobskift i kommunen er nu på det højeste niveau, siden krisen satte ind. Det viser en ny opgørelse fra PensionDanmark på baggrund af tal fra Jobindsats.

Den såkaldte jobomsætning - et mål for antallet af jobskift - var i 2016 på 2.923 i Allerød Kommune. Det er en stigning på 13 procent i forhold til 2015 og det højeste niveau i den periode, der findes tal for (2009-2016).

Og de hyppige jobskift betyder blandt andet også, at mange i kommunen kan have pensioner i flere selskaber. Blandt de borgere i Region Hovedstaden, som har pensionsordning i PensionDanmark, har seks ud af ti også pensioner i andre selskaber. I gennemsnit har disse medlemmer sparet 254.000 kroner op uden for PensionDanmark.

“Herhjemme er pensionsopsparing typisk knyttet til arbejdet. Samtidig er det danske arbejdsmarked kendetegnet ved en høj jobomsætning. Så at en så stor andel har pensioner stående rundtomkring, skyldes især, at mange i tidens løb har skiftet job og derfor har sparet op i forskellige selskaber,” siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark og fortsætter:

“Men flere pensioner er også lig med flere omkostninger og dermed mindre til opsparingen. Så har man pensioner stående i flere selskaber, vil det typisk kunne svare sig at samle dem. For ved at have opsparingerne samlet ét sted sparer man administrationsomkostninger og får samtidig et bedre overblik.”

Beregninger fra PensionDanmark viser, at hvis man for eksempel som 30-årig samler tre opsparinger ét sted, så kan man forvente at få mere end 75.000 kroner ekstra i pension.

Man kan få et samlet overblik over sine pensionsforhold på sit pensionsselskabs hjemmeside og på pensionsinfo.dk.

Fakta

PensionDanmark A/S administrerer overenskomst- og virksomhedsaftalte arbejdsmarkedspensioner, sundhedsordninger og uddannelsesfonde for 695.000 medlemmer beskæftiget i 26.000 private og offentlige virksomheder.

PensionDanmark er et kundeejet selskab, hvor hele overskuddet går til medlemmerne.

Præmieindtægterne udgjorde 12,8 mia. kr. i 2016. Medlemmernes samlede opsparing har rundet 222 mia. kr.

Publiceret 16 July 2017 09:30

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV