Forventningerne er store til de danske sjipperes deltagelse i EM i Rope Skipping i Portugal. Foto: Danmarks Gymnastik Forbund

Forventningerne er store til de danske sjipperes deltagelse i EM i Rope Skipping i Portugal. Foto: Danmarks Gymnastik Forbund

Lillerød-sjippere til EM i Rope Skipping

EM for hold og individuelle sjippere afvikles 26.-28. juli i Portugal

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

EM i Rope Skipping for hold og individuelle sjippere finder sted fra 26.-28. juli i Portugal, og her stiller Danmark med fem hold - to af dem er fra Lillerød.

Gug Gymnastikforening deltager med tre hold, heriblandt Danmarksmestrene for hold bestående af Asta Nielsen, Cathrine Hansen, Christine Jensen, Eva Skalshøj og Simone Rafn.

Lillerød Gymnastik er repræsenteret med to hold. Mens Gug er meget stærke i Freestyle, har Lillerød i løbet af sæsonen vist sig stærkest i speed, hvor det ene hold bestående af Anna Sørensen, Emilie Lykke, Louise Francis, Marie Magersholt og Mathilde Larsen hele fire gange har slået Danmarksrekorden i disciplinen Double Dutch Speed Relay og læner sig op ad verdensrekorden.

I det individuelle EM er konkurrencens niveau uhyre højt, og de danske deltagere skal klare sig rigtig godt for at nå de bedste placeringer. I enkelte discipliner forventes det dog, at Danmark kan gøre en god figur.

Eva Skalshøj blev i 2016 nr. 2 i Freestyle ved VM. I EM Master deltager Danmark med Eva Skalshøj og Christine Møller Jensen fra Gug samt Marie Broen Magersholt og Mathilde Helbo Larsen fra Lillerød. Herudover deltager Jannicke Christensen i enkeltdisciplinen Freestyle og tre sjippere deltager desuden i ekstradisciplinen Triple Under.

“Jeg ved, at der bliver trænet til det ypperste hos alle deltagerne, så de er parate til at kunne yde deres bedste ved konkurrencen i Portugal. I de enkelte discipliner hos 'female teams' satses der på at være i top 3 - overall i top 5. Der deltager hold/sjippere fra ni forskellige europæiske lande, og Belgien er klart favorit, men der er mange faktorer, som spiller ind på selve konkurrencedagen - jeg mener, at der er en god chance for, at Danmark kan blande sig i toppen. Vi har et stort hold supportere med i år til Portugal, så det bliver dejligt med fuld opbakning fra tilskuerpladserne,” siger Ulla Christensen, Formand for Udvalget for Rope Skipping.

Publiceret 19 July 2017 14:45