Konservativ kandidat:

Vi skal tænke ud af boksen

Axel Nielsen går ind for vidensdeling, motivation og samarbejde

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Det er vigtigt for mig, at partierne er klar til et godt samarbejde om Allerød Kommune. At tænke Allerød og ikke opdele kommunen i forskellige dele. At lave vidensdeling, tænke ud af boksen og få en synergieffekt.”

Sådan siger den konservative byrådskandidat, Axel Nielsen, der er kendt som 'Løvernes Konge', idet han i 1980 startede Blovstrød Løverne.

“Hvis vi kigger på det idrætslige, kunne 'Løverne' lære meget af fodbold, håndbold og badminton om koordination og træning af hvide muskelfibre, hvor vi til gengæld kunne give dem nogle tips om træning af udholdenhed. Desuden kunne man lave nogle større fælles styrketræningscentre, hvor man bedre kunne udnytte trænerkapacitet og økonomi,” siger Axel Nielsen.

På skoleområdet slår Axel Nielsen fast, at der ingen proportionalitet er mellem længere skoletid og et højere fagligt niveau, hvis man ikke tilsætter motiverende og inspirerende elementer.

“Det kunne være indskolingens 'Løb og læs'-konceptet, som man indførte for mange år siden på Skovvangskolen, hvor kombinationen af fysisk aktivitet og faglighed havde en bevisligt dokumenteret indlæringseffekt,” siger Axel Nielsen og fortsætter:

“Det er lidt sværere at overføre det koncept til de større klasser, men et større samarbejde mellem de etablerede idrætsforeninger og skolen kunne indtænkes.”

“Større samarbejde mellem skoler og virksomheder i kommunen, så teori og praktik kan give eleverne en befriende 'aha'-oplevelse, går jeg også ind for. Samtidig vil virksomhederne opdage hvilke ressourcer, der ligger skjult på skolerne og modsatrettet.”

Axel Nielsen påpeger, at gennemsnitsalderen stiger, “så det er samtidig vigtigt, at man passer godt på sin krop, så man ikke tilbringer de sidste leveår på et hospital.”

“Kan vi lave en inspirerende motivationsfletning mellem ældre, pensionister, idrætsklubber og skole? Det skal være sjovt at være ældre i Allerød, hvor der etableres forskellige udendørs aktiviteter, kulturelle aktiviteter kombineret med musikalske hyggeaftner. Man skal prøve at forene fornuftige motions- og kostvaner og samtidig fokusere på genoptræning, så man bliver selvhjulpen,” siger den konservative kandidat og tilføjer:

“Danmark er et land omgivet af vand, derfor er det en katastrofe, at man næsten har skåret skolesvømning helt væk fra skemaet - også set i lyset af, at man gerne vil kåres som den sundeste kommune og gøre skolebørnene mere aktive.”

Når det handler om butikslivet mener Axel Nielsen, at der er behov for et større samarbejde mellem kommune, handelsforening og udlejer, hvis Lillerød skal klare sig i konkurrencen med Hillerød.

Fakta om Axel Nielsen

Har arbejdet som lærer på Skovvangskolen og Blovstrød Skole, som salgskonsulent i Colon Systempack og som salgschef i Reebok.

Har været medstifter af Radio Allerød.

Har oprettet eget coaching firma.

Startede i 1980 Blovstrød Løverne med et værdigrundlag, som bestod af tre S'er: Det skulle være Sjovt, Seriøst og Socialt. Blovstrød Løverne har i dag 1200 medlemmer.

Publiceret 20 July 2017 09:30

SENESTE TV