Programmet for Allerød på X og Tværs er på plads

Masser af nye - og kendte - aktiviteter i løbet af kulturugen

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Programmet for den store kulturuge Allerød på X og Tværs er på plads, og det vrimler med nye og gammelkendte aktiviteter fra 19.-27. august.

Programmet er 'en festlig blanding af alle de mange spændende aktiviteter, som fritids- og kulturlivet i Lillerød, Lynge og Blovstrød byder på - og for alle aldersgrupper', hedder det i en pressemeddelelse fra styregruppen, der fortsætter: 'Og med bevillingen fra Allerød Kommunes Kultur- og Idrætsudvalg er Allerød På X og Tværs igen i 2017 på banen med et brag af aktiviteter i hele uge 34.'

Starter med Aktiv Fritid

Borgmester Jørgen Johansen åbner officielt kulturugen på et pressemøde, som holdes onsdag 9. august fra kl. 15-16 på Allerød Bibliotek.

Lørdag 19. august åbner styregruppen så kulturugen på Aktiv Fritid på M.D. Madsensvej i bymidten i Lillerød, hvor flere af de deltagende foreninger og initiativer vil være til stede, og hvor der bydes på en lang række stande og arrangementer.

Som noget nyt vil Farvegladernes kunstmarked i Centerhallen i år være ledsaget af korsang, idet det lokale kor 'Why Not' underholder kl. 11.00, og senere tager Grete Hermansen og bandet 'Ganef' over.

'Red Barnets genbrugsbutik bugner af gode tilbud, og der vil sikkert også være mange gode tilbud fra vores lokalpolitikere, der i år vil være samlet på Torvet og her gøre deres hoser grønne, så de kan sikre sig et godt kommunevalg i november i år – men kom og udfrit dem om kommunens fremtid', lyder opfordringen.

Et overflødighedshorn af aktivitet

Allerød på X og Tværs byder i det hele taget på et overflødighedshorn af aktiviteter og tilbud.

Styregruppen lister lidt af det op sådan:

'Cykelværksted er åbent, der er bowling for bedsteforældre og børnebørn, Røde Kors Asylcenter Sandholm holder åbent hus, der er danseworkshop hos Ninas NaturCafé og gratis popcorn og kaffe til de voksne, hvis man går i biografen.'

'Der er tumlebane for børn på Blovstrød Idrætsanlæg, Allerød Tour 2017, bronzeafstøbning hos kunstner Line Murel Jardorf, 'gå på vandet' i Blovstrød Svømmehal, gå i teater Mungo Park eller til mavedans og kagebord på biblioteket, linedance, by-orienteringsløb for alle, kunstudstilling på biblioteket, spejderaktiviteter i Lynge og Lillerød, cykeltur med Allerød Diabetesforening, gode råd hos Cafe 3450 Parkinson, byvandring i Blovstrød og Lynge, loppemarked på Gladgården i Lynge, senior IT-hjælp, åbent hus på Allerød Brandstation, Lauritz.com vurderer dine effekter.'

'Eller kør med veterantog hos Blovstrød Banen, skyd med pistol hos Blovstrød Pistolskytteforening, tegn og mal i vinmarken eller besøg vinbonden og få en snak om dansk vin, vandretur i lokalplan 322 Lynge Natur- og Fritidsområde, hug i sten, strik, spil skak eller forstå og hør om integration, få repareret din MC, og så kommer Onkel Reje på biblioteket for at underholde børn fra 3-4-år. Jo - der er nok at aktiviteter.'

Slutter med Lynge Byfest

Kulturugen afsluttes med Lynge Byfest og Kræmmermarked, der har sit eget store program.

Programmet omfatter blandt andet Skandinavisk Tivolipark, koncerter, børneunderholdning, politisk debat, stort kræmmermarked, kåring af årets Lynge-borger - og en gentagelse af den store succes fra sidste år: Koncert med Sussi og Leo lørdag aften.

Handelsbankløbet gentages også, og det samme gør gospel gudstjenesten med Linda Andrews og hendes gospelkor.

I kulturugens sidste weekend arrangeres også ligesom sidste år 'Stafet for Livet', hvor der bliver løbet og gået til gavn for Kræftens Bekæmpelse. Det sker lørdag fra kl. 13.00 til søndag kl. 11.00.

'Bevillingen betyder, at vi endnu en gang kan trykke programmer, som udleveres på Aktiv Fritid, på bibliotekerne og i Borgerservice på rådhuset og hos vores sponsorer. Plakater vil blive hængt op på centrale steder, ligesom vi vil sikre annoncering af alle de mange aktiviteter og initiativer, som samler os i Allerød Kommune. Vi vil også genbruge og hænge de fem flotte bannere op, som Lynge Erhvervsforening, SuperBrugsen Lynge-Uggeløse og Kvickly i Allerød sponsorerede sidste år,' fremhæver styregruppen.

Publiceret 01 August 2017 09:15

SENESTE TV