317 faddere i Allerød Kommune får breve fra hele verden

Det er mange flere end for bare fem år siden, oplyser SOS Børnebyerne

Der venter over 40.000 danskere en ganske særlig nyhed i løbet af sommeren. 317 af dem bor i Allerød Kommune, men fælles er, at de alle får brev fra hele verden. I det kan de læse, hvordan det sidste år er gået for det barn, de støtter gennem SOS Børnebyerne.

Med i brevet er også et lille billede, så de mange faddere i Allerød Kommune kan se, hvor store deres fadderbørn er blevet siden sidst.

Det er blevet mere populært at være fadder for et udsat barn ude i verden. I år er det flere faddere i Allerød Kommune, der får brev. For fem år siden var der 251 faddere i kommunen, nu er tallet på 317 faddere. Det er en stigning på 26 procent.

Som fadder hjælper man et forældreløst eller udsat barn. De får en ny SOS-mor og et nyt hjem i en SOS-børneby. Støtten sikrer, at børnene får en tryg og kærlig opvækst og en solid uddannelse, så de kan stå på egne ben, når de bliver voksne, skriver SOS Børnebyerne i en pressemeddelelse.

Forklaringen på, at flere vælger at få et fadderbarn, skal ifølge SOS Børnebyernes direktør findes i, at et fadderskab for mange er en helt konkret måde at hjælpe på.

"Vi ser jo heldigvis, at flere og flere danskere gerne vil hjælpe ude i verden. Jeg tror, at mange vælger at hjælpe ét bestemt barn, fordi de år efter år kan se, hvordan deres støtte hjælper barnet med at få en kærlig opvækst i trygge rammer. Og brevet, de får henover sommeren, er netop en af de måder, hvor fadderne kan se, at de er med til at gøre en stor forskel i et barns liv," siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

SOS Børnebyerne havde rekordår i 2016 og uddelte 169 millioner kroner til arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn, oplyser organisationen.

Publiceret 06 August 2017 11:45

SENESTE TV