“Meget positivt at besøge Skovvang”

“Stedet er i harmoni med sine beboere,” siger May-Britt Kattrup, folketingsmedlem for Liberal Alliance

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Det var en meget positiv oplevelse at besøge Skovvang Plejecenter. Der var en super god atmosfære. Beboere og ansatte virkede glade. Stedet er i harmoni med sine beboere. På Skovvang er der mange beboere, som ikke har demens og derfor kan have meget glæde af de store lejligheder med to rum og stor terrasse. Hertil kommer en central placering tæt ved offentlig transport og indkøbsmuligheder.”

Sådan siger May-Britt Kattrup, folketingsmedlem for Liberal Alliance og ældreordfører, der 9. august deltog i ældreminister Thyra Franks besøg på Skovvang Plejecenter.

“Jeg hæftede mig også ved en smart tavleoversigt, hvor alle ansatte hurtigt og nemt kan få en oversigt over beboernes aktuelle helbredssituation. En ting som skaber sikkerhed for beboerne, og som giver personalet mere tid til beboerne og kræver mindre tid til papir og pc,” siger May-Britt Kattrup og fortsætter:

Læs også: Thyra Frank besøgte Skovvang Plejecenter

“Og så var det meget positivt at se, hvordan man havde fokus på god mad og ernæring, selv om der ikke var produktionskøkken på selve plejehjemmet. Man formåede alligevel at have duft og hygge omkring måltidet ved opvarmning og tilberedning. Samtidig er der et stort udvalg, og man taler med beboerne om, hvad de kunne tænke sig at spise.”

“Det er vigtigt også at få fokus på de gode steder og ikke kun på de dårlige. Mange borgere frygter i dag at komme på plejehjem, og det kan jeg godt forstå, men sådan skal det ikke være. Derfor skal vi også vise de gode historier, og endnu vigtigere den viden, som er årsag til, at nogen steder gør det godt. Der er ingen grund til, at alle skal opfinde den dybe tallerken. Vidensdeling er generelt noget, vi skal blive meget bedre til i den offentlige sektor,” siger May-Britt Kattrup.

Publiceret 10 August 2017 13:43

SENESTE TV