Luk op for livet i din have

Bliv vild med vilje - besøg Den Grønne Guide foran Nordea til Aktiv Fritid

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“De fleste i Allerød har en have, og den er et grønt fristed. Ikke kun for børn og voksne, der kommer trætte hjem, men også for de vilde dyr og planter - hvis du giver dem plads.”

Sådan lyder det fra Allerøds grønne guide, Tommy Dal, der fortsætter:

“Din have har en vigtig funktion og du kan få gode oplevelser, hvis du inviterer naturen indenfor. Til Aktiv Fritid står vi foran Nordea med masser af viden og gode tilbud med små nemme ideer til at lukke op for livet i din have.”

“Det handler om mangfoldighed af arter. Det er bare ikke helt til at forudsige, hvad der sker - heldigvis. Hvis du sætter en mejsekasse op, så kan der altså også komme andre fugle i den - eller humlebier og flagermus. Så det gælder om at give plads i haven til forskellige levesteder: Lyst og mørkt, tørt og vådt. Hvor god er din egen have? Det kan du teste hos os.”

“Hos Arne og Fuglegruppen kan du se en masse forskellige fuglekasser. Og måske har du hørt om de mange fuglekasser på Mølleåens Goldklub? Her kan du få de første resultater fra det enestående projekt.”

“Naturvejleder Bjørli viser sin have-diversitetsvogn, hvor du sammen med dine børn kan gå på opdagelse og finde småkravl, og se et hotel for insekter.”

“Kurt Borella viser, hvordan du får plads til forskellige levesteder i din have - og fortæller hvorfor en artsrig blomsterhave er så vigtig. Du kan teste hvor mange point din have scorer på naturværdi, og så kan du få frø med hjem til en blomstereng.”

“Hos Leif og Svava kan du smage på insekter - de knaser så herligt! Du får sikkert lidt brød og pesto til. Og så får du en flot haveplakat i akvarel til at tage med hjem til inspiration.” siger Tommy Dal.

null

Publiceret 10 August 2017 16:30

SENESTE TV