Allerød-dreng vandt EM i mountainbike orientering

Mikkel Brunstedt Nørgaard triumferede i Frankrig

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Mikkel Brunstedt Nørgaard sikrede sig guld og Europamesterskab, da han deltog i EM i mountainbike orientering (MTBO) i Orléans i Frankrig.

Triumfen blev sikret i herre ungdom for Mikkel Brunstedt Nørgaard, der er vokset op i og bor i Allerød, selvom han stiller op for OK ØST i Birkerød.

På en fysisk præget langdistance over 30 km. i et fladt terræn, hvor der virkelig skulle køres hurtigt, tog Mikkel Brunstedt Nørgaard sin første internationale medalje - efter et imponerende og utroligt stærkt løb, hvor han fra første radiokontrol havde hurtigste tid og siden ikke så sig tilbage.

Mikkel Brunstedt Nørgaard var oppe mod nogle ældre og meget større drenge, men formåede hele vejen at holde styr på orienteringen i højt tempo. Guldet kom i hus med over to minutter ned til nummer to.

I MTBO startes der i interval-start med tre minutter mellem hver rytter, så det var en nervepirrende ventetid indtil de ryttere, der var startet efter Mikkel Brunstedt Nørgaard, også var kommet i mål.

Samme dag tog Danmark endnu to guldmedaljer: Thomas Steinthal fra Hillerød vandt i herre junior og Rasmus Søgaard fra Horsens vandt i herre senior. Endvidere havde Christine Reibert Hansen, som stiller op for Allerød OK, også en god dag i skoven og tog en 5. plads blot 48 sekunder fra bronzen i dame ungdom.

Mikkel Brunstedt Nørgaard er kun 16 år og har dermed endnu et år tilbage i aldersklassen.

Publiceret 11 August 2017 13:15

SENESTE TV