Weibel mangler kvalificerede medarbejdere

Det oplyste administrerende direktør i Weibel Scientific, Peder R. Pedersen, under den radikale leder Morten Østergaards besøg mandag

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Radarproducenten og Allerød-virksomheden Weibel Scientific har insourcet al udvikling og produktion. Det stiller høje krav til de ansattes evner og uddannelsesniveau.

“Vi insourcer hele produktionen, og det kræver ekstremt høj faglighed og teknisk kunnen. Men lige nu kan vi ikke få nok kvalificerede medarbejdere på vores felt i Danmark. For eksempel mangler vi lige nu software ingeniører. I Danmark har vi masser af de gode, men vi skal bruge de bedste, fordi vores ingeniører hele tiden skubber til grænserne for, hvad der er muligt.”

Det sagde administrerende direktør i Weibel Scientific, Peder R. Pedersen, mandag, hvor Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard, var på besøg.

Weibel Scientific har specialiseret sig i at udvikle og producere overvågnings- og sporingsradarer. Firmaet ser et marked for Danmark for at bidrage, som lovet af statsminister Helle Thorning-Schmidt på NATO-topmødet i 2014. Emnet bliver formentlig drøftet i forbindelse med det kommende forsvarsforlig. Kan firmaet få del i købet af nyt udstyr, vil der være store muligheder for dansk know-how og nye arbejdspladser for ufaglærte, faglærte og ingeniører.

I mødet deltog også CFO Thomas Munkholm Larsen fra Weibel og det radikale byrådsmedlem fra Allerød, Klaus Fisker.

Efterfølgende deltog Morten Østergaard og Martin Lidegaard, MF for Nordsjælland, i møde med over 30 kandidater til kommunal- og regionsvalget i november. Kandidaterne var samlet for at modtage en politisk orientering op til valget og drøfte de aktuelle politiske emner i kommunerne i Nordsjælland og Region Hovedstaden. Målet var også at udbygge kendskabet til hinanden og udveksle erfaringer.

Publiceret 22 August 2017 15:30

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV