21,5 mio. kr. på vej til ny teatersal på Mungo Park

Kultur- og Idrætsudvalget indstiller til byrådet, at pengene frigives

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

På sit møde 22. august har Kultur- og Idrætsudvalget besluttet at indstille til Økonomiudvalget og byrådet, at et projekt for den ny teatersal på Mungo Park godkendes som grundlag for udbud. Udvalget indstiller også, at der gives en anlægsbevilling på 21,5 mio. kr., så den samlede anlægsbevilling udgør 22,5 mio. kr.

Byrådet frigav 20. september 2016 1 mio. kr. til projektering af den nye teatersal.

Der har været tæt dialog med Mungo Park undervejs i projekteringen, og der har ikke mindst været megen dialog om de mange tekniske krav, der er til et velfungerende teaterrum, oplyses det i udvalgets dagsorden.

Her oplyses det også, at ønsket er, at bygningen, udover at opfylde de scenetekniske, publikumsmæssige og personalemæssige behov, markerer og understøtter teatrets fortsatte opdagelsesrejse.

'Bygningudtrykket tager fat i fortællingen om teatret og dets elementer og virkemidler. Scenetæppet, bagscenen, teknikerboksen, stolerækkerne og lampefeberen. Det sigter mod at markere teaterbygningen som en karakterfuld bygning i byen og byrummet. En bygning, der deler sine engagerede beboeres fortsatte facination af teatret som et hverdagsomvæltende og udfordrende fællesrum,' hedder det i dagsordenen, hvor det tilføjes:

'Facaden rækker med sidde-nicher, belysning og interaktive elementer ud mod en fremtidig udvikling af byrummet i form af en aktiv og imødekommende kant i eftermiddagssolen. Der er hermed lagt grund til, at pladsen foran teatret i den fremtidige udvikling af bymidten bliver en indtagende scene.'

Økonomiudvalget har fulgt Kultur- og Idrætsudvalgets indstilling.

Det forventes at teatersalen kan stå færdig i ultimo sommeren 2018.

Publiceret 23 August 2017 16:27

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV