DEBAT:

Bymidten mangler unge, og de unge mangler stationære boliger

Johnny Lehmann, byrådskandidat Konservative, Femvej 5, Lillerød

Jeg stiller op for de Konservative til den kommende kommunalvalg under visionen Ambitionernes Allerød.
Som formand for Ejerforeningen Bymidten i Allerød er fokus på at skabe mere liv i bymidten gennem det (forhåbentlig) kommende Byforum Allerød. Og her er byens unge eller kommende unge udefra også et vigtigt aspekt.
Det er derfor NU at de nuværende byrådsmedlemmer skal drøfte om de nuværende kommunale jordsalg til erhvervshus i lunden bag ved busvendepladsen ved stationen, ved udbygningen af plejehjem på Skovvangområdet og kommende almene boliger ved XL-Byg i Blovstrød bør rumme en minimumsandel af boliger til unge. Også på den snart forestående udvikling af Byens Plads. Alle fire placeringer er i fornuftig gå-/cykelafstand til midtbyens tilbud og stationen/busserne.
En hel del unge vil gerne blive i byen og fastholde deres omgangskreds og fx sportsaktiviteter. Der er ikke nok boligtilbud, som de unge kan betale pt. og byrådet har vedtaget at der skal være fleksible boligtilbud til alle aldre, dermed også de unge.
En typisk bolig på 100-115 m2 kunne indrettes til et mini kollegie med eget stort sove/studierum og eget bad samt fælles køkken/opholdsstue. Det giver både mulighed for ro og fællesskab i samme løsning.
Som mangeårig engageret idrætsfrivillig har jeg kendskab til byrådets tidligere fritidspolitik, hvor et tættere samarbejde med erhvervslivet og idrætstalenterne i kommunen skulle udvikles til fleksible studiejobs og en helhedsplan, som fx en bolig er.
Jeg har kendskab til at fx både badmintonklubben, svømmeklubben og løbeklubben har fantastiske ungdomstalenter, som dedikerer en hel af deres liv til at repræsentere kommunens "sportsbrands", men som mangler en bolig for at lette dagligdagen med transport, træning og stævner. Flere at kommunen talenter kommer udenbys fra. En studiebolig vil sikre idrætsklubberne en bedre fastholdelse og en forbedret planlægning og en dialog med erhvervslivet ville sikre de lokale erhvervsvirksomheder en målrettet, struktureret ung medarbejder. Desværre er dette tiltag aldrig kommet i gang og er i den nye fritidspolitik helt udgået. En skam og visionsløst.
Vi bør have ambitioner i Allerød - også på de unges vegne, de skal jo føre kommunen videre, når vi andre stopper med vores mange frivillige indsatser.

Publiceret 29 August 2017 09:58

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV