Sådan kommmer det nye sundhedshus til at se ud. Illustration

Sådan kommmer det nye sundhedshus til at se ud. Illustration

Nyt sundhedshus på vej i Lillerød

Allerød Byråd har modtaget et bud fra Dansk Projekt Invest, der samarbejder med arkitekt Dorte Mandrup

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Et nyt sundhedshus i Lillerød er kommet et stort skridt nærmere: Allerød Byråd har valgt at modtage et bud fra Dansk Projekt Invest, der i samarbejde med arkitekt Dorte Mandrup har udviklet et projektforslag for et areal nord for Allerød Stations cykelparkering, hvor Allerød Stationsvej og Lilledal mødes.

Byrådet har haft det kommunalt ejede og ca. 2.200 kvm. store areal udbudt til liberalt erhverv, sundhedshus eller lignende.

“Jeg glæder mig til, at vi i Allerød får et nyt og moderne sundhedshus, som vil være til gavn både for byens egne borgere og for borgere i de omkringliggende kommuner,” siger borgmester Jørgen Johansen og konstaterer:

“Med den nære beliggenhed til både station og som en del af Lillerød Bymidte, vil det både være nemt for borgere fra andre byer at benytte sundhedshuset og samtidig give mere liv til bymidten.”

Tre etager langs banen

I projektet fra Dansk Projekt Invest og arkitekt Dorte Mandrup er sundhedshuset tænkt opført i tre etager i sammenhæng med en sidebygning i 1. etage.

Hovedbygningen placeres langs med banen, 'således at bygningen både vil fungere som støjværn for de bagvedliggende villaer og skyggegener fra det nye byggeri minimeres', som det hedder i en pressemeddelelse fra Allerød Kommune.

Her kan man også læse, at der anvendes to facadematerialer: Mod den nye indgang bliver det matteret glas, som skal give facaden et let og semitransparent udtryk, og mod nord og øst arbejdes der med mørk grå puds.

“Vi er meget glade for at have vundet udbuddet, og vi ser frem til det kommende samarbejde med Allerød Kommune, vores arkitekt og de behandlere, som skal flytte ind i sundhedshuset. Vi er sikre på, at vi i fællesskab får skabt de bedst tænkelige rammer for sundhedshuset,” siger Niels Erik Preisler, adm. direktør for Dansk Projekt Invest, og fortsætter:

“Ved at skabe de rette rammer i sundhedshuset kan vi ligeledes være med til at tiltrække sundhedsfaglige grupper, som ikke er tilstede i Allerød i dag, som f.eks. børnelæge, øjenlæge gynækolog med videre, hvilket – efter vores mening – vil være en fordel for bymidten og borgerne i Allerød. Det vil samtidig styrke Allerøds position over for dem, der overvejer at flytte til Allerød.”

Flere behandlere under samme tag

Sundhedshuset er tænkt som et sted, hvor flere forskellige privatpraktiserende behandlere har til huse, og forventes at rumme fysioterapi med træningshal, kiropraktor, tandlæge, kirurg, forskellige speciallæger og et fælles modtagelsesområde.

På taget af sidebygningen, der rummer træningshal, etableres tagterrasse til brug for de ansatte i huset.

Udbud og tilbud om køb er betinget af, at der efterfølgende godkendes en lokalplan for arealet, oplyser kommunen. I lokalplan 2-295B er arealet udlagt til parkering.

Publiceret 04 September 2017 13:30