Lene er flyttet til Lillerød:

Jeg føler mig hjemme her

“Det er som om, at de sidste brikker er faldet på plads,” siger formanden for Allerød Handelsforening, Lene Krogh, der fylder 50 år 13. september

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

1. maj 2017 flyttede Lene Krogh til Lillerød.

Indehaveren af Brillehuset i bymidten i Lillerød - og formanden for Allerød Handelsforening - blev født i Skovlunde og har boet siden 1990 i Værløse. Men Lene Krogh føler, at dét at flytte til Lillerød er noget af det bedste, hun har gjort.

“Jeg føler mig hjemme her. Det er som om, at de sidste brikker er faldet på plads,” siger Lene Krogh.

Brænder for Allerød

Lene Krogh - der 13. september fylder 50 år - har længe brændt for og engageret sig i Lillerød som handelsby og i Allerød som kommune. Og det er på ingen som helst måde aftaget, siden hun selv blev Allerød-borger. Tværtimod.

“Jeg er blevet sponsor for Lillerød Revyen. Vi skal værne om alt det, vi har, passe på de ildsjæle og det unikke, der findes i Allerød - som en revy. Jeg bliver ganske enkelt varm om hjertet, når jeg møder byens ildsjæle,” siger Lene Krogh.

Hun er også sponsor for AFK's seniorkvinder, og hun sidder i bestyrelsen for Team Allerød, ligesom hun var bestyrelsesmedlem for forgængeren, Allerød Erhvervsklub.

Og så er hun som nævnt formand for Allerød Handelsforening. Lene Krogh er i gang med sin anden formandsperiode, der startede i 2016 - inden da var hun formand fra 2011-2014.

Det nye tiltag, Byforum, forventer Lene Krogh sig meget af.

“Byforum skal være en paraply for alle kræfter, der vil gøre noget for Allerød som kommune. Her skal detailhandel, ejere, kommune, foreningsliv og andre samarbejde. Detailhandlen er presset generelt, nogen siger at om 10 år er der under 30 handelsbyer tilbage, så det kræver meget af alle, hvis Allerød skal overleve på den front - alle skal gøre noget, også kulturlivet,” siger Lene Krogh og fortsætter:

“Jeg glæder mig over, at samarbejdet blomstrer nu, og jeg er glad for, at Byforum er med i forslaget til budget. Mit håb er, at Byforum bliver en del af 2018-budgettet - og at samarbejdet fører til ansættelse af en city manager, der skal være en person ansat af Byforum til at søsætte og koordinere aktiviteter og samarbejde.”

Unikke Allerød

Lene Krogh slår fast, at Allerød har noget helt unikt, der giver anledning til en positiv tro på fremtiden.

“Vi har et landskendt teater, der nu bliver større, vi har et superflot bibliotek, vi har en biograf, der drives af ildsjæle, vi har levende foreninger, og vi har en gågade i Lillerød, der er enestående med en station i den ene ende og dagligvarehandlen placeret strategisk flot plus en god sammensætning af udvalgsbutikker,” siger hun og fortsætter:

“Vi har stadig plads til flere butikker - javel - og vi arbejder på det, men jeg tror 100 procent på, at der kommer nyt liv i de butikker, der står tomme i dag.”

“Vi kan jo også klart se, at mange tror på Allerød. De kommer her for at bygge og skabe noget. Alt dét skal vi respektere, være glade for og stolte over. Vi skal ikke spænde ben for hinanden, men hjælpe hinanden og få ting til at lykkes.”

Fokus på det positive

Lene Krogh har det fint med at blive 50 år.

“Det er en fest for mig. Jeg har det godt, er i balance, er glad når jeg går på arbejde, og er omgivet af positive mennesker og god energi,” siger hun og fortsætter:

“Der er en tendens til, at vi har nok i os selv. Jeg synes, at vi i stedet skal have nok i hinanden. Vi skal hjælpe hinanden, tage vare på vores fællesskab og have fokus på det positive.”

“Man kan sagtens få øje på noget, der ikke fungerer, noget der er skidt og negativt, men vi er nødt til at se de større perspektiver i det hele, for så løfter vi os selv og hinanden op. Det er dét, jeg tror på. Og jeg tror på 'The Butterfly Effect: Et lille vingesus her kan ændre noget et andet sted.”

Lene Krogh holder i anledning af sin 50 års fødselsdag reception i Brillehuset 13. september fra kl. 14-18.

Publiceret 07 September 2017 09:15

SENESTE TV