Totterne hjalp Stine ud af depressionen

Iværksætterdrømmen måtte bare ud - og det hele startede i Allerød

Stine Lauritzen Larsen brugte arven efter sin alkoholiserede mor til at udleve sin drøm. Undervejs mødte hun kærligheden, blev gravid, mistede sin far og kæmpede sig igennem en fødselsdepression.

For 37-årige Stine Lauritzen Larsen startede drømmen egentlig bare som kruseduller i en notesbog. To små søde figurer, som hurtigt blev til Totterne, og til et univers, som voksede inde i hendes hoved. Totterne ville ud, og ret hurtigt stod det klart for hende, at det her var noget, hun måtte gøre alvor af, så hun smed sit producerjob ved Zentropa overbords, og satsede arven fra sin mor på at blive selvstændig og gøre sin drøm til virkelighed.

Ideen som voksede og ville ud, var et trygt drømmeunivers for de 0-6 årige, bestående af bøger, økologisk sengetøj og økologiske bamser.

"Historierne fortælles i øjenhøjde. Bamserne ligner skønne, hjemmegjorte bamser og sengetøjet er designet, så det ikke 'skriger' til himlen i knaldfarver, men i stedet er rolige og afdæmpede. Det er skabt med respekt for de børn - og deres forældre - som skal bruge det og se på det, dag efter dag," siger Stine Lauritzen Larsen.
 

Stine Lauritzen Larsen med Totterne. Privatfoto

Stine Lauritzen Larsen med Totterne. Privatfoto

Mønsterbryder

Først måtte Stine Lauritzen Larsen dog igennem en længere rejse, for det lå lige ikke i kortene, at hun skulle være iværksætter.

Hun er opvokset i Allerød, har boet på Magnolievangen, trådte sine barnesko i Allerød og startede på Lillerød Skole. Da forældrene blev skilt omkring 2. klasse, flyttede hun til Jylland, hvor hun voksede op i en mindre landsby i det midtjyske med en alkoholiseret mor. Hun måtte ty til drømmene og fantasierne for at få verden til at være et godt sted at vokse op. 

Da moderen mange år senere døde og Stine arvede, vidste hun, at selvom det måske ikke var sund fornuft at bruge pengene på at udleve sin drøm, så var det dét, hun skulle. 

Det gik dog ikke så let, som Stine havde håbet, for der var bump på vejen. Hendes første ordre på bamser endte på et fragtskib, der gik konkurs. Og midt i det hele fandt hun også kærligheden, blev gravid, fik sit første barn - og mistede sin far to måneder før termin, hvilket endte med at udløse en svær fødselsdepression.

"I starten troede min mand og jeg, at det bare var træthed efter min fødsel, som var hård, og de mange vågne nætter med min søn, men da det ikke blev bedre, måtte jeg til sidst bede om professionel hjælp."
 

Totterne er en realitet

Selvom kræfterne var små, fortsatte Stine Lauritzen Larsen arbejdet med Totterne, og nu, halvandet år senere, er de så en realitet: Kassevis af plysdyr, bøger og sengesæt står klar på lageret og venter på deres lille, ny ejer.

"Det har, udover min søn og mand, været Totterne, og arbejdet med universet, som har holdt mig oppe. Jeg havde noget, som jeg gerne ville, og som bare måtte ud," siger Stine Lauritzen Larsen, som selv har skabt alt, lige fra webshop til udvikling af produkterne, fra bunden.

"Jeg glad for, at jeg ikke vidste, hvad jeg satte i gang dengang. Udfordringerne er kommet hen ad vejen, og jeg har måttet tackle det én ting af gangen. Men nu er jeg glad, fordi alt er klart og Totterne er en realitet – nu mangler vi bare, at folk derude får øjnene op for Totterne." 

Stine Lauritzen Larsen har valgt at gå ud og fortælle sin historie. Både fordi hun ønsker, at folk skal lære Totterne at kende, men også for at give andre troen på, at man kan få tingene til at ske, hvis man tror nok på det og ikke giver op undervejs.
 

E.T. i Allerød Bio

Men det hele startede i Allerød, tilføjer Stine Lauritzen Larsen:

"Det gælder eksempelvis min store passion for film og for at fortælle historier. For den første film, jeg kan huske jeg så, den så jeg i Allerød Bio. Det var E.T., og jeg var ikke mere end omkring fire år gammel. Jeg var så optaget af dén film. På én og samme tid bange og begejstret. Og - næsten - siden har jeg vidst, at jeg ville arbejde med noget, der kunne sætte sådan nogle følelser i gang hos andre, hvilket bl.a. førte til, at jeg søgte ind på Filmskolen og i 2005 blev færdig som filmproducer."
 

Fakta om Stine Lauritzen Larsen

Uddannet filmproducer ved Den Danske Filmskole i 2005

Har arbejdet for Zentropa i børne- og ungdomsafdelingen RamBUk indtil 2010

Har været med til at lave web sites på DR for bl.a. Oline og SommerSummarum. Assisteret på julekalenderen Tvillingerne og Julemanden.

Website: totterne.dk

Publiceret 10 September 2017 11:45

SENESTE TV