DEBAT:

"Sportens stemme siger lys på løbesti"

Af
Axel Nielsen (C)

Ville Heise Park 24

Allerød

”Når lyset bryder frem” lyder en kendt sang… Man har nu viden omkring den vigtigste faktor for at undgå demens, diabetes og andre livsstilssygdomme - nemlig at det er motion. Det har blandt andet fået nogle virksomheder til at indføre tvungen motion for de ansatte.
Jeg har som omtalt i ”Alt Om Blovstrød” kæmpet i mange år for at få etableret en lysløjpe på militærområdet ved Høvelte kasserne. Her ligger i forvejen en terrænløbsbane på 2.500 meter belagt med flis, så det er lige til højrebenet i vintermånederne fra 1. oktober til 1. april at sætte lys på ruten fra klokken 17 til 21, så også de, der kommer sent hjem, har mulighed for en motionstur i den smukke natur.
Læs også: Konservativ kandidat: "Vi skal tænke ud af boksen"
I vintermånederne er det direkte farligt, når store flokke løbende børn og voksne krydser veje og cykelstier, så lidt afveksling med en kuperet og ufarlig rute kunne være tiltrængt. Ruten er ikke kun tiltænkt diverse sportsgrene, der som oftest træner fra 17 til 19, men også målrettet den ganske almindelige Allerød borger, der har lyst til at gå/lunte en hyggelig aftentur i et smukt terræn, med den lille undtagelse, at hvis sneen falder mildt over landet, bliver ruten reserveret til langrend.
Desuden vil projektet være et ekstra godt salgsargument for at købe bolig i det “Nye Blovstrød”.
Allerød vil gerne være kendt som den sundeste kommune, hvor initiativet med et sundhedshus er godt, men glem ikke: Behandling er godt, men forebyggelse er bedre.
Fik du læst: Tennis: Anna Tang til tops på ranglisten
Lysløjpen har de sidste fem år stået på AIU s (sportens talerør) prioriteringsliste - og der har endda været afsat en pulje penge, som på mystisk vis pludselig forsvandt?
Håber at byrådets partier vil være med til at overbevise Høvelte kasserne om, at det er en rigtig god ide for alle parter, at få lysprojektet gennemført – så det ikke kun bliver ved den sædvanlige snak.

Publiceret 12 September 2017 10:40

SENESTE TV