Bustransport til Pankas skaber debat

En borger vil indbringe sagen for Ankestyrelsen. Borgmesteren: Der er ikke tale om en kommunalt finansieret charme-offensiv

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Den kommunale pressemeddelelse mandag om, at Allerød Byråd stiller tre busser til rådighed for at transportere borgere til arrangementet, når asfaltvirksomheden Pankas inviterer alle interesserede borgere til åbent hus på deres asfaltværk i Sorø, har skabt debat.

'Jeg har ingen invendinger mod, at Pankas A/S vil invitere Allerød-borgere til Sorø for at inspicere herlighederne på nærmeste hold. Jeg har derimod meget svært ved at forstå, at det er Allerød Kommunes opgave at bruge skatteydernes penge på at finansiere en busudflugt til en privat virksomheds charmeoffensiv,' skriver Anders Schødt i et debatindlæg på allerødnyt.dk og tilføjer:

'Spørgsmålet om lovligheden heraf vil blive indbragt for Ankestyrelsen, som fører tilsyn med, at bl.a. kommunerne overholder reglerne for offentlige myndigheder.'

Og det radikale byrådsmedlem, Klaus Fisker, oplyser, at 'med hensyn til, at kommunen sender busser til asfaltfabrik i Sorø, skal jeg som byrådsmedlem for god ordens skyld anføre, at jeg ikke kan se at beslutningen er ført til protokol i form af beslutningsreferat.'

“Står ikke på mål for Pankas”

Borgmester Jørgen Johansen siger til Allerød Nyt, at ideen om at kommunen finansierer busser til arrangementet opstod på et møde i Økonomiudvalget.

“Jeg har så forfulgt ideen, idet busserne er tænkt til dem, der ikke selv har så nemt ved at klare transporten i egen bil,” siger Jørgen Johansen og fortsætter:

“Selve åbent hus-arrangementet i Sorø står Pankas for, kommunen finansierer udelukkende transporten. Og jeg vil gerne understrege, at jeg og vi ikke står på mål for Pankas, det må de selv gøre - jeg står på mål for at alle, der har lyst, kan se et asfaltværk, som skulle være nogenlunde magen til det planlagte i Farremosen.”

“Der er bestemt ikke tale om en kommunalt fiansieret charme-offensiv, men om at give alle mulighed for at se et asfaltværk som dét, vi alle taler om. Og jeg er ikke guide og kommer ikke derned for at holde tale, men deltager naturligvis.”

“For mig handler det ikke om at tilgodese Pankas, men om at skabe forståelse for hinandens synspunkter, få indsigt, praktisere åbenhed.”

“Alle politikere har stort set hele vejen igennem været enige i sagsforløbet, men jeg må sige, at jeg også selv er bekymret, og vi diskuterer sagen og situationen meget i Det Konservative Folkeparti,” siger Jørgen Johansen.

Der er åbent hus på asfaltværket i Sorø lørdag 14. oktober mellem kl. 10.00–11.00. For dem der skal med bus er mødestedet Allerød Rådhus kl. 8.30.

Publiceret 10 October 2017 15:45

SENESTE TV