Seks kunstnere fra Farvegladerne på Kirkehavegård

Udstillingen åbner 26. november

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Seks kunstnere fra Farvegladerne udstiller på Kirkehavegård fra 26. november til 3. december. Der er fernisering på udstillingen 26. november kl. 14.00, hvor der er mulighed for at træffe kunstnerne og nyde et glas til Mogens Hansens klavertoner. Udstillingen er derefter åben til og med søndag 3. december, alle dage fra kl. kl. 14–17, dog lukket mandag.

De seks kunstnere udstiller malerier, keramik og glaskunst på Kirkehavegård, hvor der vil være gratis adgang.

Hilma Nielsen, keramiker fra Allerød, siger:

“Jeg modellerer skulpturer efter levende modeller. Det bliver til en broget flok indenfor gymnaster, fitness damer og mænd, body builders, nymfer og meget andet. Jeg arbejder i stentøjsler. Glasering foregår dels på den ældgamle måde i Raku ovn, men også i den mere styrede elektrisk ovn. Spændende på hver deres måde.”

“Udover 'Mit Lerfolk' - små figurer med stor sjæl - laver jeg dressede brystpartier til ophængning, skåle, dinosaurus æg, kanonkuglevaser, fyrfadsstager og andre finurligheder, som popper op i mit hoved.”

“Jeg har eget værksted i Allerød med Raku- og elektrisk ovn, men dyrker gerne det sociale i den kreative verden, som giver mig energi og inspiration til fornyelse, bl.a. ophold på kreative højskoler og workshops i udlandet,” siger Hilma Nielsen.

Olaug Stornes, glaskunstner fra Farum, er født norsk og har boet i Danmark i 34 år.

“Jeg har haft mange hobbyer, men de sidste 12 år har jeg nu fundet min passion i glasset, som jeg er facineret af, og som jeg kan blive ved med at udvikle i fantastike former og farver. De sidste år har jeg også gået på kurser og lært at lave glasperler, som jeg sætter sammen med andre materialer til smykker og armbånd,” siger Olaug Stornes.

Annikki Mørkeberg, billedkunstner fra Gentofte, er født i Finland og har boet og arbejdet i Danmark i 40 år. Hun er formand for Maler Netværk i Gentofte. Hun henter inspiration til malerierne fra nære omgivelser: Portrætter af børnebørn, steder hun færdes i, både interiør og eksteriør får plads på lærreder enten med olie, akryl eller akvareller. Farverne er lyse og tonede.

Birgit Steen, billedkunstner fra Farum, har arbejdet med billedkunst siden 1982. Hun er uddannet på København Dag- og Aftenseminarium som lærer i billedkunst. Har gennem flere år modtaget undervisning i billedkunst på kunsthøjskoler og de seneste år på Holbæk Kunsthøjskole i maleri og serigrafi. Siden 1992 har hun udstillet i gallerier og kunstforeninger. Hun er medlem af Aktiv kunst i Hørsholm, Furesø Kunstforening, Foreningen: Forum for Kunst & Kultur og er tilsluttet malergruppen Azurmalerne, som har hjemsted i Farum Kulturhus.

Jette Rask, billedkunstner fra Sølager, har boet i Allerød i ca. 40 år og var med til at starte Farvegladerne i sin tid. Hun udstiller sine malerier, som er malet både med akryl – og akvarelfarver. Inspirationen hentes mange steder, dog er hun meget betaget af den smukke natur, som hun flyttede til for syv år siden.

Andre inspirationskilder for Jette Rask er blandt andet alle de figurer, som de store kumulusskyer former. Forskellige både på fjorden er også blevet gengivet med Jette Rask' penselstrøg.

Winni Gredsted, billedkunstner fra Allerød, siger:

“Mine malerier har ingen titler og skal ikke forklares. Jeg inspireres af naturen, former, farver, strukturer, lys og stemninger. Når jeg udtrykker mig på lærredet eksperimenterer jeg, leger med lyset, samspillet mellem farver, former og strukturer og fantasien får frit spil med udgangspunkt i indtryk hentet fra hukommelsen.”

“Maleriet bliver til i selve maleprocessen. Jeg maler lag på lag og bruger mange forskellige materialer. Farverne blander sig, der opstår nye farver og former, mulighederne gribes og formes indtil maleriet har det ønskede udtryk,” siger Winni Gredsted.

Publiceret 13 November 2017 16:15

SENESTE TV