Opråb fra kvindelige kandidater:

Tal ordentligt

Der vil være bedre debatter i en bedre tone, hvis flere kvinder kommer i byrådet, lød budskabet fra Feminine Rosers valgmøde

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Tal ordentligt.”

Sådan lød opfordringen fra panelet med seks kvindelige kandidater til de mandlige politikere, da Feminine Roser 11. november holdt valgmøde på Mungo Park.

I panelet sad Lea Herdal, Alternativet, Jeanette Oxfeldt, Det Konservative Folkeparti, Lone Hansen, Venstre, Bettina Hauge, Socialdemokratiet, Signe Schløer, SF, og Merete Kjølholm, Radikale Venstre. Ordstyrer var teaterdirektør Lasse Bo Handberg.

“Jeg tror, vi kunne få bedre debatter i byrådet, hvis der var flere kvindelige byrådsmedlemmer. Der er en del hanekampe. Det er vigtigt, at kvinder også deltager aktivt i politik,” sagde Lea Herdal.

Jeanette Oxfeldt konstaterede, at “mænd siger tit det samme som hinanden.”

“Men hvorfor spilde hinandens tid på gentagelser - hvis man er enige, så kan man jo bare sige ja og komme videre,” sagde hun og tilføjede, at samarbejdet i byrådet er det store emne, når man se på de største problemer i Allerød lige nu.

Lone Hansen, Venstre, var enig.

“For mænd er det tit et spørgsmål om at få det sidste ord, at blive bekræftet. Jeg tror, vi kunne få dulmet hanekampene lidt ned, hvis flere kvinder var med. For mænd i politik handler det om magt, mens kvinder går ind for at finde løsninger og ikke nødvendigvis behøver at stå i spidsen for noget,” sagde Lone Hansen og fortsatte:

“Det største problem lige nu er samarbejdet i byrådet. Vi havde en forfærdelig konstituering for fire år siden, og selvom der i byrådsperioden er gjort forsøg på det, er det ikke helt lykkedes at etablere det brede samarbejde. Hvis vi får god konstituering nu, vil det være godt for hele kommunen.”

Bettina Hauge erklærede, at hun var “chokeret over, hvordan mænd taler til hianden.”

“Det er et mål i sig selv, at der fremover bliver talt ordentligt til hinanden i byrådet. Jeg tror, vi kunne få rykket meget på dét, hvis flere kvinder kom ind. Når det gælder magt: Jeg går da ind i politik for at få magt og indflydelse - men samtidig synes jeg, at man sagtens kan have en god tone.”

Signe Schløer kunne få øje på flere forhold, der skræmmer kvinder fra at stille op:

“Jeg tror tonen er med til det, men det er også den mængde tid, der skal sættes af til arbejdet, og det kan altså hurtigt blive et problem, hvis man har børn i institution og skole. Så vil jeg tilføje: I SF er det ligemeget, om det er en mand eller kvinde, der sidder i byrådet, for vi taler internt om vores politik.”

Merete Kjølholm havde også erfaringer med, at mænd og kvinder kunne tænke og tale forskelligt.

“Men jeg tror, at kvinder er lige så forskellige som mænd. Det der er meget vigtigt er, at et byråd afspejler det lokalsamfund, det skal tage beslutninger for,” sagde hun.

På valgmødet blev der blandt meget andet også talt om velfærd, skoler og daginstitutioner, bygningsvedligeholdelse, bæredygtighed, øget inddragelse af borgerne, normeringer på børne- og ældreområdet, mad til ældre, trafikforhold og bymidten i Lillerød.

Ordstyrer var teaterdirektør på Mungo Park, Lasse Bo Handberg. Foto: Michael Braunstein

Ordstyrer var teaterdirektør på Mungo Park, Lasse Bo Handberg. Foto: Michael Braunstein

Publiceret 13 November 2017 11:54

SENESTE TV