Flertal:

Nej til paragraf 14-forbud

Der er udsigt til, at et flertal i byrådet ikke ønsker at nedlægge paragraf 14-forbud

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Der er udsigt til, at der ikke vil være flertal i Allerød Byråd for at nedlægge et paragraf 14-forbud mod etablering af et asfaltværk i Farremosen, når byrådet holder ekstraordinært møde fredag 17. november kl. 7.30.

I dag, tirsdag, har Teknik- og Planudvalget og Økonomiudvalget behandlet spørgsmålet, og det gik sådan, idet Forslag 1 handler om, at der nedlægges et paragraf 14-forbud, mens Forslag 2 handler om, at der ikke nedlægges et paragraf 14-forbud:

I Teknik- og Planudvalget blev Forslag 2 sat til afstemning. For stemte Jesper Hammer, Nye Borgerlige, Bettina Hauge, Socialdemokratiet, og Lea Herdal, Alternativet.

Imod stemte Martin Wolffbrandt, Det Konservative Folkeparti, 'idet de Konservative støtter et paragraf 14-forbud, da det er lovligt.'

I Økonomiudvalget blev Forslag 1 sat til afstemning.

For stemte Jørgen Johansen, Erik Lund og Poul Albrechtsen, alle Det Konservative Folkeparti, og Erling Petersen, Blovstrød Listen.

Imod stemte Miki Dam Larsen, Socialdemokratiet, Jesper Hammer, Nye Borgerlige, Nikolaj Bührmann, SF, John Køhler, Borgerlig Velfærd, og Klaus Fisker, Radikale Venstre.

Forslag 2 blev herefter sat til afstemning.

For stemte Miki Dam Larsen, Jesper Hammer, Nikolaj Bührmann, John Køhler og Klaus Fisker.

Imod stemte Jørgen Johansen, Erik Lund, Poul Albrechtsen og Erling Petersen.

Det er således Økonomiudvalgets indstilling til byrådet, at der ikke nedlægges et paragraf 14-forbud.

Til Allerød Nyt siger Venstres spidskandidat, Karsten Längerich, at Venstre er på linie med flertallet og heller ikke ønsker at nedlægge paragraf 14-forbud.

Publiceret 14 November 2017 13:32

SENESTE TV