Tre spørgsmål til spidskandidaten:

Karsten Längerich, Venstre

Hvad er dine mærkesager – hvorfor er de vigtige for dig?

Jeg går ind i politik for at sikre en bedre kernevelfærd i Allerød. Det vil sige, at vi skal have bedre normeringer i dagtilbuddene, bedre skoler og en bedre ældrepleje. Allerød er en rig kommune med en meget lav ledighed, så der skal være råd til at forbedre servicen, også med det nuværende skatteniveau.
Jeg synes, at det er kedeligt og skadeligt for Allerød, at samarbejdet har været så dårligt i byrådet i mange år. Det skal der gøres op med, og jeg vil meget gerne være med til at opbygge et bredt samarbejde, også selvom at det måske medfører, at man må gå på kompromis på nogle områder.

Hvad er Allerød Kommune god til og hvad skal kommunen blive bedre til?

Allerød er en god kommune at leve i, med en fantastisk natur, engagerede, sunde og aktive borgere og kommunen leverer på mange områder en rigtig god service. Jeg hører fra mange ældre at de er tilfredse med den omsorg og pleje de modtager, men der er også tilfælde, hvor det absolut kan gøres bedre. Vi skal blive meget bedre til at tage udgangspunkt i den enkelte borgerens behov.
Jeg ønsker at vi komme væk fra, at der skal være 28 børn i de nye 0'te klasser, og forældrene skal have bedre muligheder for selv at vælge skoler. 2-3 pædagoger til 20 børnehavebørn er for lidt. Jeg ønsker endvidere, at vi giver mere frihed til de enkelte institutioner og pædagoger, så de selv kan planlægge deres hverdag.

Hvordan skal det være at bo i Allerød Kommune om 10 år?

For et par år siden blev Allerød kaldt Danmarks bedste børnekommune, og sådan skal det være igen. Vi skal lægge langsigtede planer for byudvikling, infrastruktur, skoler, ældrepleje etc., som kommunen skal udvikles ud fra. På den måde kommer vi på forkant med udviklingen, og alle ved hvad der kommer til at ske.
Erhvervslivets rammevilkår og infrastrukturen trænger også til et løft i Allerød. Man kan nu mærke, at der ikke er etableret større veje i kommunen i små 40 år.

FAKTA

Navn: Karsten Längerich
Alder: 47 år
Bopæl: Lillerød
Erhverv: Markedschef på Øresundsbron
Familieforhold: Kæreste med Henriette og tre bonusbørn
Fritidsinteresser: Orienteringsløb og løb med Blovstrød Løverne
Politisk karriere: Formand for Allerød Venstre og medlem af Venstres hovedbestyrelse siden 2013. Aktiv i Venstre og VU som ung i Allerød i slutningen af 1980'erne.

Publiceret 14 November 2017 06:00

SENESTE TV