Tre spørgsmål til spidskandidaten:

Nikolaj Bührmann, SF

Hvad er dine mærkesager – hvorfor er de vigtige for dig?

Først og fremmest må det være tydeligt for de fleste, at der er brug for ny politisk ledelse i Allerød. De borgerlige og Alternativet har i denne byrådsperiode bevidst forvaltet økonomien, så der bliver sparet på pædagogisk personale, lærere og ældreplejen, for at kunne bygge udgiftsdrivende anlæg, der ikke orienterer sig mod kernevelfærden.
SF vil vende udviklingen og genskabe Allerød som en kommune, man kommer til og bor i, fordi man vil have kvalitet for sine skattekroner. Herunder dagtilbud og skoler, der ser ind i det 21. århundrede. Desuden skal Allerød fortsat være en grøn kommune, der arbejder for at fjerne mikroplast, skabe nye skovområder og øge naturpleje, energirenoveringer samt affaldssortering.

Hvad er Allerød Kommune god til og hvad skal kommunen blive bedre til?

Allerød kommune har tradition for, grundet kommunestørrelsen, at være gode til borgerinddragelse. Denne byrådsperiode startede godt, med et ambitiøst konstitueringsgrundlag og et borgermøde med Teknologirådet, men siden er dialogen med borgerne forstummet. Det bliver alt for ofte til konfrontatoriske situationer, i stedet for at tage borgernes bekymringer alvorligt i tide og agere derefter. Allerød er også kendt for et stort engagement fra frivillige i vores foreninger – det skal styrkes, men indenfor de eksisterende fysiske rammer. Allerød har en god infrastruktur med S-tog, motorvej m.m. Vi skal stadig have mange arbejdspladser i byen og Allerød-borgerne skal nemt og hurtigt kunne komme til/fra arbejdspladser i eller omkring København.

Hvordan skal det være at bo i Allerød Kommune om 10 år?

Om 10 år er Allerød Kommune fortsat under økonomisk og forventningsmæssigt pres. Kommunen eksisterer kun, fordi den har formået at lave kommunale samarbejder på stort set alle områder. Jeg forudser at det næste store område er det nære sundhedsvæsen, da tid på sygehusene bliver kortere og kortere. Kommunen skal derfor sikre, at syge borgere er klar før og efter tiden på sygehuset.
Desuden håber jeg at Allerød vil være kendt for at være en god arbejdsgiver. Vi har mange dygtige mennesker ansat og de skal ikke forlade kommunen.
Om 10 år skal man, uagtet at bymidterne forandrer sig, stadig kunne mærke historiens sus i de tre store bysamfund - Lillerød, Lynge og Blovstrød.

FAKTA

Navn: Nikolaj Bührmann
Alder: 42 år
Bopæl: Blovstrød, Allerød
Erhverv: Pædagogisk konsulent og selvstændig
Familieforhold: Gift, har tre børn i vuggestue, folkeskole og Allerød Gymnasium
Fritidsinteresser: Sammen med familie, brygger lidt øl med gode venner, er formand for Coding Pirates Allerød.
Politisk karriere: I byrådet siden 2002. Tidligere viceborgmester og udvalgsformand for dagtilbud-, skole- og idrætsområdet. Sidder i SF's landsledelse og KL's repræsentantskab for SF.

Publiceret 14 November 2017 08:00

SENESTE TV