“I er vendt rundt på en tallerken”

Farremosen blev også et emne under duel i Lynge

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Lokalplanen for Farremosen og Pankas' asfaltværk blev også et emne på duel-mødet i Lynge 15. november.

Talsmand for borgergruppen 'En grøn kommune går i sort', Thomas Frisch, spurgte: “Er det ikke pinligt, at borgerne er nødt til at stævne kommunen for at sikre, at loven bliver overholdt?”

Thomas Frisch tilføjede:

“Lyt dog til borgerne. I skylder at give det en chance at få undersøgt til bunds, om lokalplanen er lovlig. I er vendt rundt på en tallerken - lad os få en time out.”

Miki Dam Larsen, Socialdemokratiet, spurgte den anden vej:

“Hvorfor skulle jeg være for en asfaltfabrik?”

Og han fortsatte:

“Ingen i byrådet ønsker en asfaltfabrik. Vi købte tid med høringssvaret om Fingerplanen, og siden har der været møder, høringer, undersøgelser og alt muligt. Og jeg har sørget for, at byrådet tager stilling i sagen inden valget.”

“Jeg er imod et midlertidigt forbud i 1 år - det er uansvarligt, den juridiske vurdering giver mig en klar anbefaling, det er overvejende sandsynligt, at det er ulovligt. Jeg vil ikke risikere et kæmpe erstatningskrav for at udskyde noget i et år, der kommer alligevel,” sagde Miki Dam Larsen.

Karsten Längerich, Venstre, fandt, at det “er vigtigt, at alt nu er afdækket.”

“Venstre er som en række andre partier imod et paragraf 14-forbud, vi vil ikke løbe en stor risiko med alle borgere i Allerøds penge og stå med et milliontab - penge, der kunne være brugt på velfærd. Men det er ufatteligt bedrøveligt, at byrådet deler sig i det her spørgsmål nu - det handler reelt om procedure,” sagde han.

Jørgen Johansen påpegede, at “hvis nogen er jagtet i denne sag, er det mig.”

“Det har ikke været særligt sjovt. Men jeg er borgmester for alle, må rumme alle og alles bekymringer. Det er så bare ikke fair, hvis det skal være en udfordring for mig fremadrettet, at jeg har ageret som borgmester. Et samlet byråd stemte for at henvende sig til myndighederne, og nu ændrer nogen så mening - det er ikke mig, der er skyld i, at byrådet deler sig,” sagde han.

Publiceret 16 November 2017 11:19

SENESTE TV