“Konservative blev størst, jeg fik flest personlige stemmer, og vi har stadig et borgerligt flertal i Allerød. Det ville normalt betyde, at jeg kunne forsætte som borgmester. Og ja - jeg er meget skuffet og ked af det endelige udfald,” siger borgmester Jørgen Johansen.

“Konservative blev størst, jeg fik flest personlige stemmer, og vi har stadig et borgerligt flertal i Allerød. Det ville normalt betyde, at jeg kunne forsætte som borgmester. Og ja - jeg er meget skuffet og ked af det endelige udfald,” siger borgmester Jørgen Johansen.

Jørgen Johansen:

Det var et aftalt skuespil

“Det var ikke en åben og ærlig dialog, hvor vi tog udgangspunkt i vælgernes dom,” siger borgmesteren om forløbet af konstitueringsforhandlingerne

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Det var ikke en åben og ærlig dialog, hvor vi tog udgangspunkt i vælgernes dom, der var udgangspunkt for konstitueringsforhandlingerne. Det var derimod et aftalt skuespil, hvor Konservative skulle straffes på den ene eller anden måde af de andre partier.”

Sådan siger Allerøds afgående borgmester, Jørgen Johansen, Konservative.

Jørgen Johansen konstaterer om kommunalvalget i Allerød:

“Konservative blev størst, jeg fik flest personlige stemmer, og vi har stadig et borgerligt flertal i Allerød. Det ville normalt betyde, at jeg kunne forsætte som borgmester. Og ja - jeg er meget skuffet og ked af det endelige udfald.”

“Igennem de sidste fire år har vi i Konservative arbejdet for et bredt samarbejde, og vi har taget ansvar og sat handling bag ordene. Det vil vi fortsat kæmpe for, samtidig vil vi gå i front for at gøre lokalpolitik mere stuerent over for borgerne og dermed undgå den mindre pæne del af det politiske spil,” siger Jørgen Johansen og fortsætter:

“Vi vil fortsat arbejde for et Allerød, der har fokus på det gode, og et Allerød der kan rumme os alle i fællesskabet, uanset hvad der måtte være vores udfordring.”

“Hvis vi ikke vil have politikerlede, skal vi alle til at have en mere åben og ærlig tilgang til politik. Vi skal åbent fortælle hinanden om vores idéer og holdninger, så vores borgere får hele historien og ikke kun det, som vi synes, at de skal vide.”

Jørgen Johansen slår fast, at fra 1. januar er der en ny borgmester i Allerød.

“Det er en ny borgmester, som skal arbejde ud fra et rødt flertal. Deres primære mål er at bruge 10 millioner kr. på velfærd, og da vi i Konservative har været med til at skabe det økonomiske fundament for et sådant projekt, vil jeg indkalde budgetforligspartierne i næste uge, så vi kan få igangsat denne målsætning, som tager udgangspunkt i den netop aftalte konstitueringsaftale. Det er måske også bare spin? Hvis det er, så fortsætter showet. Det kan ingen være tjent med,” siger Jørgen Johansen og tilføjer:

“Fra alle os i de Konservative skal der lyde en stort tak til jer, som stemte på os. Din stemme vil blive brugt aktivt for at få de Konservatives mærkesager frem.”

null

Publiceret 24 November 2017 17:45