Blovstrød Løverne lægger græs til cross-mesterskaber

I 2019 skal Danmark være vært for VM i cross-løb – om mindre end en måned er Blovstrød Løverne vært for de Østdanske cross-mesterskaber for ungdom

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

I år har Blovstrød Løverne fået tildelt værtsskabet for de Østdanske cross-mesterskaber for ungdom. Cross-mesterskaberne afvikles lørdag 16. december i Tokkekøb Hegn ikke langt fra Skovvang Stadion.

Mesterskaberne retter sig mod ungdomsløbere i alderen 10-19 år. Løberne skal ud på en rute, der typisk for cross-løb er på blandet underlag og teknisk krævende. Afhængigt af aldersgruppen skal ruten gennemløbes to eller tre gange, og der bliver god mulighed for at følge løberne for tilskuerne.

“Vi har bestræbt os på at afvikle cross-mesterskaberne på en rute, der både er udfordrende for løberne, og samtidig er forholdsvis publikumsvenlig,” udtaler Per le Fevre, der er ansvarlig for løbsplanlægningen og –afviklingen.

Det forventes, at der vil deltage over 150 forventningsfulde unge løbere, hvoraf en del vil være fra Blovstrød Løverne. Med så mange løbere fordelt på seks starter kræver det en god organisation, der kan stå for planlægning og afvikling.

“Vi er hos Blovstrød Løverne heldige at have en del frivillige, der er klar til at støtte op om afholdelsen af et arrangement som de Østdanske cross-mesterskaber for ungdom,” siger Per le Fevre og fortsætter:

“Jeg er overbevist om, at det bliver en rigtig god dag for både løbere og tilskuere, med mindre Kong Vinter spiller os et puds.”

Cross-løb er en spændende løbedisciplin, hvor der oftest løbes på blandet underlag som græs og skovstier. Det er ikke unormalt, at løberne efter et cross-løb er godt beskidte med jord og mudder langt op ad benene. For at blive en god cross-løber stiller det krav til den enkeltes teknik, styrke og udholdenhed.

“Cross er en kongedisciplin indenfor løb. Selvom man er en god bane- eller landevejsløber, er det ingen garanti for, at man også er god til cross. Men vi ser, at alt fra 800 m. løbere til maratonløbere samt orienteringsløbere stiller op i cross, og derfor er konkurrencen ofte hård og intens,” siger Per le Fevre, der glæder sig til 16. december.

Med det danske værtsskab for VM i Cross i 2019 vil der være øget opmærksomhed på cross-løb i de kommende år. Blovstrød Løverne er glade for at kunne være med til at skabe interesse for denne løbedisciplin, lyder det fra klubben.

Publiceret 27 November 2017 15:45

SENESTE TV