Vores Allerød arbejder for kernevelfærd

Med sit nyvundne mandat i byrådet vil Viggo Janum fra Vores Allerød sikre, at borgere i alle aldre får den bedst mulige velfærd

Af
Af Anne Lønstrup

”Vi håber på at præge udviklingen i Allerød i en mere visionær retning. Vi ønsker at starte ovenfra med en diskussion i byrådet af visionen for kommunen. Den skal udvikles med fokus på den basale kernevelfærd, så det bliver en god kommune for borgere i alle aldersgrupper,” siger Viggo Janum.

Han er tilbage i kommunalpolitik som repræsentant for den nye lokalliste, 'Vores Allerød', der blev stiftet i april. Og partiets førsteprioritet er de ydelser, som kommer den enkelte til gode. Som eksempler på prioritering, han ikke kan gå ind for, nævner Viggo Janum to sager:

”Vi har brugt alt for mange penge på prestigebyggerier, der er kørt galt. Byrådet besluttede, at Allerød Idrætspark skulle være en trekantet, meget speciel bygning til 40 mio. kroner. Andre kommuner har bygget tilsvarende antal kvadratmeter med tilsvarende faciliteter for det halve,” siger han og fortsætter:

“Kommunen gav et tilskud på 500.000 kroner til en Jussi Adler Olsen-filmatisering, hvor man til gengæld fik et ti sekunder langt filmklip fra et mørkt lokale. Det var totalt spil af penge og gav selvfølgelig ingen branding af kommunen.”

Tegn på bedre samarbejdsklima

Viggo Janum mener, at kommunen skal effektivisere mere gennemgribende, samt at økonomistyringen skal løftes op på et mere overordnet plan, hvor forvaltningen ikke beder politikerne tage stilling til mulige besparelser på helt ned til 30.000 kr. om året.

”Vi skal følge bedre op på, om de ydelser, som er vedtaget i budgettet, faktisk bliver leveret til borgerne. Sker det ikke, skal de ledige midler disponeres på områder, som vi er enige om i byrådet,” siger Viggo Janum.

Han deler formandsposten for Kultur- og Idrætsudvalget med Radikale Venstre, sådan at han er formand i de første to år. Han bliver desuden medlem af Økonomiudvalget.

Endelig har Vores Allerød fået formandsposten for et §17.4 udvalg, der skal se på kommunens bygninger.

”Det er et ad hoc-udvalg, som på halvandet år skal lave en gennemgang af samtlige bygninger og anlæg i kommunen for at se på benyttelse, status, vedligeholdelsestilstand o.s.v. Jeg tror, at der kan ligge nogle muligheder for effektivisering på det område,” siger Viggo Janum.

Han glæder sig over at være tilbage i lokalpolitik.

”Jeg synes, at det tegner til, at byrådet får et langt bedre samarbejdsklima. Flere af de etablerede politikere kæmpede om tingene på en overordnet negativ og personorienteret måde. Uden dem er der nu åbnet for et bedre og bredere samarbejde til gavn for alle,” siger Viggo Janum.

Publiceret 05 December 2017 06:00

SENESTE TV