Allerød ligger højt på listen over hvilke kommuner danske virksomheder gerne vil placere sig i. Foto: Flemming Nyberg

Allerød ligger højt på listen over hvilke kommuner danske virksomheder gerne vil placere sig i. Foto: Flemming Nyberg

Her vil de danske virksomheder bo:

Allerød på 12. pladsen

Årlig analyse fra Lokaleportalen.dk placerer Allerød Kommune højt på listen over, hvilke kommuner danske virksomheder finder mest attraktive

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Allerød Kommune ligger på 12. pladsen blandt landets 98 kommuner i en årlig analyse fra Lokaleportalen.dk, der undersøger, hvilke kommuner de danske virksomheder finder mest attraktive som placering for deres virksomheder.

Lokaleportalen.dk er Danmarks største søgemaskine for erhvervslokaler og samler alle ledige lokaler af alle typer over hele landet. Portalens årlig analyse baserer sig konkret på den adfærd, som de lokalesøgende virksomheder har haft i perioden fra 1. september 2016 til 31. august 2017.

I perioden er der lavet mere end 70.000 søgninger i bestemte postnumre - via søgeagenter eller søgeannoncer - efter nye erhvervslokaler blandt de på Lokaleportalen.dk oprettede virksomheder.

Læs også: Møbelarkitekt og møbelpolstrer i kreativt makkerskab

De danske virksomheders interesse for at bo i de enkelte kommuner gøres indbyrdes sammenlignelige ved at relatere antallet af søgninger i en kommune med den pågældende kommunes indbyggertal.

Indekstallet fremkommer ved at gange dette tal med 100. Formlen bag en given kommunes indekstal er således: Antal søgninger i kommunen/indbyggertallet i kommunen x 100, oplyser Lokaleportalen.dk.

I den mest populære af landets regioner, Region Hovedstaden, kommer Allerød ind på 10. pladsen.
Nummer 1 på listen er Samsø med 8,22 i idekstal. Allerøds indekstal på 12. pladsen er på 3,23, mens Morsø er sidst med 0,15.

Læs mere: www.lokaleportalen.dk/media/542806/analyse-lokaleportalendk-2017.pdf

Publiceret 12 December 2017 11:00