Stormester-skak kommer til Allerød

Stormestrene Jonny Hector og Carsten Høi samt international mester Igor Teplyi er blandt deltagerne i stor skakturnering i Skoven 4

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

I den første weekend af januar 2018 kommer Skoven 4 - Allerød Bibliotek - til at summe af aktivitet, når omkring 100 skakspillere mødes til en af Danmarks største turneringer. Nordsjælland Weekend EMT er efterfølgeren til den traditionsrige NSU-turnering, og i år er der gjort ekstra meget ud af arrangementet i anledning af, at Dansk Skak Unions 8. Hovedkreds har 75 års jubilæum.

Blandt deltagerne er foreløbigt to stormestre, GM Jonny Hector og GM Carsten Høi samt en international mester, IM Igor Teplyi.

“Det er fjerde gang i træk, at vi arrangerer Nordsjælland Weekend EMT, og turneringen er vokset fra år til år. Sidst var der 76 tilmeldte, og ambitionen er denne gang at runde 100 spillere samt at tiltrække stærke spillere til øverste gruppe,” siger Jakob Werner, formand for Allerød Skakklub.

Et skakligt fyrtårn

Målet er at gøre turneringen til et skakligt fyrtårn i Nordsjælland inspireret af turneringer som det meget populære Odensemesterskab, der med over 100 deltagere hvert år både samler bredden og har en stærk øverste gruppe.

Turneringen i Allerød spilles over fem runder i dagene 5.-7. januar 2018, og titelholdere (GM, IM, WGM og WIM) deltager uden indskud og kan dermed spille gratis med om førstepræmien på 4.000 kr.

“De gode lokaler i den store sal på biblioteket, en stor indsats fra frivillige ledere i klubben og en professionel afvikling af turneringen er baggrunden for denne succes. I år giver 8. Hovedkreds et ekstra stort tilskud i anledning af kredsens 75 års jubilæum, og Dansk Skak Union har også bevilget et tilskud, hvilket vi er meget glade for. Dermed kan vi løfte turneringen til nye højder med blandt andet højere præmier i alle grupper og live-streaming fra topbrætterne,” siger Jakob Werner.

Starten på noget stort

I 8. Hovedkreds ser man dette års turnering som indledningen til noget stort:

“Vi vil gerne markere hovedkredsens jubilæum med en række gode turneringer i løbet af jubilæumsåret, og startskuddet lyder med turneringen i Allerød,” siger Per Rasmussen, formand for 8. Hovedkreds, og fortsætter:

“Vi sætter alle sejl til med blandt andet live-streaming, og da der ikke spilles nogen divisionskampe i den weekend, er der god mulighed for, at selv de stærkeste spillere har mulighed for at deltage. Det skal også lige nævnes, at det er 75 år siden, at turneringen først blev afholdt i Nordsjælland. Dengang hed den Amtsturneringen i Nordsjællands Skak Union.”

Publiceret 23 December 2017 11:45

SENESTE TV