Bettina Hauge:

“Vi skal have bedre fat om de unge i Allerød”

Natteravne skal være med til at skabe fokus på de unge, som går under radaren

Af
Af Anne Lønstrup

Bettina Hauge (A) har meldt sig selv som den første på listen over kommende natteravne i Allerød.

Via jobbet som scientific officer i Innovationsfonden har hun indsigt i unges generelle forhold, og ifølge statistikkerne er f.eks. ensomhed og brug af stoffer et stigende problem blandt landets unge. Og intet taler, Ifølge Bettina Hauge for, at Allerød ikke skulle være en del af statistikken på det område:

Læs også: Natteravne på vej i Allerød

”Min påstand er, at der er en stor gruppe unge i Allerød, som er lidt overset. Nemlig de, der ikke er aktive i sportsklubberne. Dem er vi nok kommet til at svigte, fordi vi har været så gode til at holde fokus på de sportsinteresserede,” siger Bettina Hauge.

Unges ensomhed et tabu

Hun mener, at man er nødt til at få fat i de oversete unge af flere grunde:

”Ensomhed blandt unge er kraftigt stigende. Så kan man sige, at det kender man da ikke noget til, men sagen er, at man netop ikke ser de ensomme unge, fordi ensomhed er et kæmpe tabu. Antallet af selvmordsforsøg er stigende, hvilket er et råb om hjælp. Og mens brugen af hash er faldet, er brugen af syntetisk fremstillede rusmidler gået op. Det er nye farer, som vi er nødt til at være mere opmærksomme på.”

”Jeg tror, at der er mange forældre, som ikke er klar over, hvilke risikofaktorer deres børn er udsat for. F.eks. kan rusmidler være særligt farlige for unge med en diagnose, som føler en mental lettelse ved at bruge stoffer. Desværre kommer folk med diagnoser oftere end andre til at sidde fast i et misbrug,” siger Bettina Hauge.

Tragisk eksempel

Via sin familie har hun kendskab til et forældrepar, hvis søn i midten af tyverne døde af en overdosis.
Den oplevelse har rystet alle omkring den afdøde, og er medvirkende til, at Bettina Hauge, der selv er mor til to på 21 og 27 år, er optaget af at sætte fokus på unge, der mistrives.

Udover at få etableret Natteravne i Allerød har Bettina Hauge sammen med sin byrådskolleger fra liste A et ønske om at få skabt et værested for de byens unge – gerne på et synligt sted som Kulturtorvet.

Publiceret 29 December 2017 12:00

SENESTE TV