Farvegladerne på Kirkehavegård

Seks udstillere i perioden fra 20. til 28. januar

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Så er det tid til den første af årets fire udstillinger med kunstnersammenslutningen Farvegladerne på Kirkehavegård. Denne gang er seks kunstnere med, og ferniseringen finder sted lørdag 20. januar fra kl. 13-17.

Udstillingen slutter søndag 28. januar fra kl. 13-16, hvorefter de købte værker kan afhentes.

Elsebeth Holm Kristensen deltager med billedkunst, der er abstrakt med et hint, som sætter fantasien i bevægelse. Der er farver, liv, dynamik og eksperimenterende emner i malerierne, der er udført i akryl og olie, eller en kombination af begge. Elsebeth er elev af Bjørn Ignatius.

Pia Lykke er glas- og smykkekunstner. Hun har hele livet interesseret sig for mange former for håndarbejde, har taget kurser i mange af håndarbejdets varianter og undervist i flere. De seneste 20 år har kærligheden til glaskunsten taget over, og hun har nu i 16 år undervist i glas- og smykkekunst via LOF i Holte. Derudover udstiller Pia Lykke flere gange årligt, bl.a. med Farvegladerne.

Læs også: Seks kunstnere fra Farvegladerne på Kirkehavegård

Mette Hoppensach Sommer har altid været optaget af form, farve, udtryk og substans. Materialerne er olie, akvarel, sølv, ben, horn og emalje. På denne udstilling vil hun primært vise akvareller og oliemalerier og lidt smykker.

Palle Lindgaard-Jørgensen arbejder med fotokunst, med lysmaleri og med grafiske metoder til at overføre prints fra papir til metalplader. Foruden Farvegladerne er han medlem af gruppen af kunstnere bag Kulturslangen i Rudersdal samt Hørsholm Fotoklub og har haft en lang række udstillinger i kunstforeninger og i censurerede udstillinger.

Luna Panduro maler i akvarel. Fra de helt pertentlige, naturalistiske billeder til de mere flydende abstraktioner. At dykke ned i akvarelmaleriets mysterier er en opdagelsesrejse, som har udfordret og fascineret hende i mange år. Der er så meget at undersøge og forstå og derefter give slip på, for at lade akvarellen udspille sit drama, siger Luna Panduro, der har deltaget i adskillige censurerede udstillinger.

Bente Begtrup arbejder med et ældgammelt håndværk i nye former - sælskind. I snart en menneskealder har hun været fascineret af sælskind, dets blødhed, dets glans og grønlændernes dygtighed til at indfarve skindene i moderne farver. For Bente repræsenterer sælen den fantastiske natur og befolkningens måde at udnytte og indpasse sig i de naturgivne vilkår. Den grønlandske sælfangst foregår efter traditionelle fangstmetoder, derfor er disse skind godkendt til EU import.

Publiceret 10 January 2018 06:00

SENESTE TV