Glæde over klippekort til aktiviteter

Tilfredshed både hos beboere og personale, oplyser Allerød Kommune

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Der er glæde hos både beboere og personale over den nye klippekort-ordning, som giver en ekstra halv time om ugen med særlige aktiviteter, beboeren selv vælger.

Det konstaterer Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden er, at regeringen i finansloven for 2017 har afsat en samlet pulje på 380 mio. kr. om året til aktiviteter på kommunernes plejecentre. Den kaldes 'Klippekortpuljen' og gælder foreløbigt i 2017 og 2018.

“Puljen gør det muligt for plejehjemmene i Allerød at tilbyde beboerne aktiviteter, som de selv vælger,” siger borgmester Karsten Längerich og fortsætter:

“Det glæder mig, at beboerne på den måde får større valgfrihed og selvbestemmelse i forhold til at vælge en aktivitet, der interesserer dem. Det er i sidste ende noget, der er med til at øge livsglæden hos den enkelte beboer.”

Klippekort-medarbejdere

'Klippekortpuljen' har desuden gjort det muligt for Allerød Plejecenter at ansætte klippekort-medarbejdere. De har den særlige opgave at tilbyde ekstra hjælp og støtte til beboerne på de fire afdelinger af plejecenteret.


“Beboerne er utroligt glade og taknemmelige for klippekortet, og det er skønt, at mit arbejde med beboerne bringer smil frem,” siger Ulf Ottevanger, som er pædagog og klippekort-medarbejder på afdeling Engholm.
Kirsten Hansen, beboer i Allerød Plejecenter, siger:

“Det har været dejligt og hyggeligt. Jeg har været ude og cykle og vil gerne prøve det igen. Jeg fik også lavet mit ur, og jeg har et ur mere, som jeg også gerne vil have lavet. Men jeg venter lige til en god dag.”
Susanne Kiersgaard, som også er beboer i plejecentret, supplerer:

“Det har været hyggeligt at sidde samlet og se film og løse opgaver på den store skærm. Vi har også sunget.”

30 minutter ekstra

For den enkelte beboer betyder ordningen, at de hver uge har 30 minutter til ekstra aktiviteter. Beboerne har mulighed for at spare tid sammen hen over nogle uger og deltage i lidt større arrangementer. Aktiviteterne vælger beboerne selv i samråd med klippekort-medarbejderen og eventuelt i samråd med pårørende.

Aktiviteterne varierer fra gåture i naturen, cykelture på plejecenterets tandemcykler, wellness, fælles madlavning og bagning til en tur i byens butikker eller til fodboldkamp, museumsbesøg, dragebygning og meget andet.

Alle plejecentre i Allerød Kommune hører organisatorisk til under Allerød plejecenter.

Publiceret 10 January 2018 16:30

SENESTE TV