Hovaldt og søn spiller nytåret ind i Engholmkirken

Koncertsæsonen skydes i gang 21. januar

Søndag 21. januar klokken 16 skyder Engholmkirken koncertsæsonen i gang, når en af Allerøds egne kendte musikere, trompetisten Gorm Hovaldt, gæster Engholmkirken.

Med sig har han sin søn, sangeren Christoffer Hovaldt, og organist fra Hornbæk kirke Jan Reich, og sammen spiller trioen et populært program der spænder fra skandinaviske viser og sange over kendte trompetklassikere til amerikanske evergreens.

Som søn af den legendariske trompetist Knud Hovaldt var Gorm Hovaldt næsten født til at spille trompet. Han begyndte at spille som femårig, først med faderen som lærer, senere hos Adolph Herseth i Chicago og Maurice André i Frankrig samt på DKDM hos Ole Andersen. Han blev statsprøvet musikpædagog i 1982.

Mange kirkekoncerter

Fra 1979–1986 spillede Gorm Hovaldt i Den Kgl. Livgardes Musikkorps, inden han blev ansat i Copenhagen Phil, hvor han i år går ind i sin 31. sæson.

Ud over orkesterarbejdet har Gorm Hovaldt gennem tiden været solist med de fleste danske orkestre og medvirket ved utallige koncerter i ind- og udland. Samtidig er han aktiv i Copenhagen Phils arbejde med koncerter og undervisning på mange danske skoler.

Gorm Hovaldt har gennem tiden holdt et meget stort antal kirkekoncerter, som i de første årtier oftest var i samarbejde med faderen, senere i mange forskellige sammenhænge, og siden 2007 også sammen med sønnen, Christoffer Hovaldt, som han turnerer med i Danmark og Skandinavien.

Der er gratis adgang til koncerten.

jbe

Publiceret 11 January 2018 16:15

SENESTE TV