Se billederne:

Jørgen Johansen: Jeg synes jeg har leveret

“Det har været fantastisk at være borgmester i Allerød Kommune,” sagde den nu tidligere borgmester ved sin velbesøgte afskedsreception

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Det har været fantastisk at være borgmester i Allerød Kommune. Og jeg synes, at jeg har leveret, på politik og drift. På en eller anden måde har jeg sgu gjort det meget godt.”

Sådan sagde den nu tidligere borgmester, Jørgen Johansen, da han 10. januar holdt afskedsreception på Allerød Rådhus. Han fortsatte:

“Jeg ville gerne have haft samlet hele byrådet, men måtte erkende, at det ikke var muligt. Men flertallet har nået målene, økonomien er genoprettet, og eksempelvis er der i perioden bygget flere almennyttige boliger end. Vi har skabt et Allerød, hvor alle har mulighed for at være med - et fællesskab, hvor alle menneskers værdi påskønnes.”

“Kæden har magi”

Der var trængsel af mennesker i Borgerportalen på rådhuset, der ville sige farvel og tak til Jørgen Johansen - køen hen til hovedpersonen var lang, og gavebordet bugnede, så det var til at få øje på. Et skøn lyder på omkring 150 gæster ved receptionen.

De mange mennesker gjorde indtryk på Jørgen Johansen:

“Det betyder rigtigt meget for mig, at der er kommet så mange,” fastlog han og fortsatte:

“Mange spørger: Hvordan er det ikke længere at være borgmester? Det er været forfærdeligt hårdt, jeg har været fantastisk skuffet og vred, men det forsvinder. Jeg bliver også spurgt, hvad jeg skal lave nu, og svaret er, at det ved jeg ikke: Jeg søger job, har aftalt møde med fagforening og Jobcenter, men faktisk ser jeg lyst på det. Jeg tror, at jeg nok skal finde noget, jeg bliver glad for.”

“om jeg kommer tilbage som borgmester igen? Måske - hvem ved. I hvert fald har det været fantastisk, borgmesterkæden betød for mig, at jeg blev en anden, for kæden har magi. Tak Allerød,” sagde Jørgen Johansen, der også fortalte om en række oplevelser i sin borgmestertid og uddelte gaver til rådhusets personale, ligesom han overrakte en stor buket blomster til sin kone.

“Det mest spændende job”

Allerøds nye borgmester, Karsten Längerich, startede sin tale med at citere fra Allerød Nyt, hvor Jørgen Johansen om sin borgmesterrolle har udtalt: “Jeg havde det som en fisk i vandet”.

“Du har de seneste fire år haft det mest spændende job, man kan have som politiker, nemlig at være borgmester i den kommune, hvor man bor. Jeg har kun været borgmester i halvanden uge, men går glad hjem hver dag - træt måske, men glad,” sagde Karsten Längerich og fortsatte:

“Du har håndteret alverdens små og store sager - asfaltsagen har været en af de hårde, uden tvivl - men jeg tror også, at den har været med til at udvikle dig som menneske og leder.”

“Din borgmestertid har været svær, med store besparelser, ikke mindst, men du har virkelig taget genopretningen af økonomien til dig som en vigtig opgave. Jeg glæder mig til også fremover at finde gode løsninger for Allerød sammen med dig,” sagde borgmesteren.

Lea Herdal - mangeårigt byrådsmedlem, senest for Alternativet - takkede Jørgen Johansen for godt samarbejde.

“Du er til at stole på, når der laves aftaler. De udsatte ligger dig på sinde, herunder flygtninge, og mange værdsætter at du er et usnobbet menneske. Alle mennesker interesserer dig, og mange kan lide, at du bare taler med alle helt ukompliceret,” sagde Lea Herdal og fortsatte:

“Tak fordi du har været en god borgmester for Allerød. Nu skal du være gruppeformand for Konservative - det bliver nok ikke helt uden udfordringer.”

Lea Herdal overrakte Jørgen Johansen et værk - et rødmalet hus - fremstillet af et medlem af Farvegladerne.

“Du skal have et rødt hus af mig. Det er ikke kun en politisk henvisning, men henviser også til, at du på en ny måde har fået øjnene op for kunst,” sagde hun.

Spillet ud af kontoret

Chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst Mads Rahbek, konstaterede, at Jørgen Johansen havde været på en mission, der nu var slut.

“Det har været en fornøjelse at samarbejde med dig. Den Kongelige Livgarde er en af de største arbejdspladser i kommunen, og samarbejdet med kommunen har altid været godt. Du bliver nu traditionen tro 'spillet ud' af kontoret',” sagde han, hvorefter medlemmer af Den Kongelige Livgardes Tambourkorps spillede. Tambourkorpset underholdt også senere under receptionen.

“Ved du hvad ’En Jørgen’ er?”

Kommunaldirektør Morten Knudsen slog fast, at jobbet som borgmester er travlt, med alverdens møder og pligter.

“Men vi har udviklet et godt kollegaskab. Bortset fra min kone tror jeg, at du er den, jeg har talt mest med i det forgangne år,” sagde Morten Knudsen og fortsatte:

“Du har mange kvaliteter, en høj etik i dit arbejde, engagement og også humor. Ved du hvad 'En Jørgen' er?”

Jørgen Johansen svarede: “Ja, at spilde på sin skjorte i rådhusets kantine.”

Morten Knudsen: “Korrekt. Du har haft stor glæde af at bo tæt på rådhuset!”

Og så afgjorde Morten Knudsen et væddemål:

“Vi er nogle, der har lagt bud på antallet af indbyggere i Allerød Kommune pr. 1. januar 2018 i kuverter, som længe har været lukkede. Nu skal kuvertene åbnes.”

Jørgen Johansen fik æren. Og følgende kan konstateres: Det faktiske tal er 25.246. Morten Knudsens bud lød på 25.422, Jørgen Johansens på 25.334 og en kommunal medarbejder havde gættet på 25.257. Et halvt år før blev der lavet en befolkningsprognose, der havde dette bud: 25.252

Se også: Video på Allerød Nyts Facebook-side:
https://www.facebook.com/allerodnyt/

Publiceret 11 January 2018 12:49

SENESTE TV