Nikolaj Lie Kaas, instruktør Christoffer Boe og Fares Fares. Fotograf: Zentropa, Henrik Ohsten

Nikolaj Lie Kaas, instruktør Christoffer Boe og Fares Fares. Fotograf: Zentropa, Henrik Ohsten

Ny Afdeling Q-film:

Optagelserne til ’Journal 64’ starter

Zentropa indleder optagelserne til ny Afdeling Q-film efter Jussi Adler-Olsens krimi

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Elliott Crosset Hove og Anders Hove skal spille henholdsvis den unge og ældre læge Curt Wad i Zentropas fjerde Afdeling Q-film, 'Journal 64', efter Jussi Adler-Olsens populære krimiserie.

DeT oplyser Zentropa, der nu starter optagelserne til filmen, der bliver den sidste i serien i regi af Zentropa. Også Nicolas Bro har en central rolle i filmen.

I den første periode af optagelserne er hele holdet i Nordtyskland, inden de vender hjem til Danmark, hvor de resterende optagelser finder sted, bl.a. på Sprogø ved Storebæltsbroen, hvor en central del af handlingen foregår.

Zentropa har tidligere offentliggjort en del af filmens cast, senest de unge talenter Fanny Leander Bornedal og Clara Rosager, som de hårdt prøvede Sprogø-piger Nete og Rita.

Nu kan det så afsløres, at den helt centrale rolle som den frygtindgydende læge Curt Wad spilles af to skuespillere: Den unge Curt Wad spilles af stortalentet Elliott Crosset Hove, og som den ældre udgave kan publikum glæde sig til at se Elliott Crosset Hoves egen far, Anders Hove.

Elliott Crosset Hove - og hans far, Anders Hove - medvirker i ’Journal 64’. Foto: HEIN Photography

Elliott Crosset Hove - og hans far, Anders Hove - medvirker i ’Journal 64’. Foto: HEIN Photography

Fra Trier til amerikanske gyserfilm

Anders Hove er én af landets mest erfarne mandlige skuespillere. Han blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1983 og har siden medvirket i en lang række film, tv-serier og teaterforestillinger, bl.a. for filminstruktører som Lars Von Trier, Erik Balling, Helle Ryslinge, Henrik Ruben Genz, Hella Joof, Søren Kragh Jacobsen og Erik Clausen.

Han har medvirket i flere gyserfilm- og tv-serier i USA og har herhjemme haft roller i tv-serier som Badehotellet, Ditte & Louise, Bedre skilt end aldrig og Broen.

Elliott Crosset Hove er allestedsnærværende i dansk film, tv og teater lige nu. Han blev uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2015. På film har han haft roller i bl.a. 9. April, I blodet, Forældre og senest den anmelderroste Vinterbrødre, som han i sidste uge blev både Robert- og Bodil-nomineret for i kategorien Bedste Hovedrolle.

På tv har han haft roller i Dicte, Bedrag og netop nu Broen 4, og på teatret har han bl.a. spillet den gale konge i Livlægens Besøg på Betty Nansen Teatret og titelrollen i Hamlet på Vendsyssel Teater.

I andre vigtige roller er det lykkedes at sikre Nicolas Bro som journalisten Brandt og Marianne Høgsbro som Curt Wads kone Beate, mens Nastja Arcel og den En frygtelig kvinde-aktuelle Anders Juul figurerer i mindre roller.

Som det tidligere har været offentliggjort, vender Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares tilbage i rollerne som henh. Carl Mørck og Assad for uigenkaldeligt sidste gang, og der bliver også et gensyn med bl.a. Rose og Marcus Jacobsen i skikkelse af Johanne Louise Schmidt og Søren Pilmark.

Handlingen i ’Journal 64’

Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt.

Carl og Assad sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø, hvor misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø er et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, som siger, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb med tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

'Journal 64' instrueres af Christoffer Boe. Manuskriptet er skabt af Bo Hr. Hansen, Nikolaj Arcel og Mikkel Nørgaard.

Med 2,2 mio. solgte biografbilletter til de tre første Afdeling Q-film Kvinden i buret (2013), Fasandræberne (2014) og Flaskepost fra P (2016) er der enorme forventninger til 'Journal 64'. Filmen får et budget på 38,2 mio. kr. og får premiere 4. oktober 2018.

Jussi Adler-Olsen - der indtil for kort tid siden var Allerød-borger - skød sin bogserie om Afdeling Q og Carl Mørck i gang i 2007. Bøgerne har solgt over 3 mio. eksemplarer i Danmark og over 10 mio. eksemplarer på verdensplan. Alle romanerne har høstet priser og førstepladser på bestsellerlisterne i både indland og udland.

Jussi Adler-Olsen solgte rettighederne til de fire første afdeling Q-bøger til Zentropa. Når de op mod seks kommende filmatiseringer skal indspilles, bliver det med Nordisk Film som producent. Fornylig slog Nikolaj Lie Kaas fast, at når indspilningen af 'Journal 64' er i kassen, er han færdig med afdeling Q.

Publiceret 16 January 2018 14:30