"Med flere ansatte bliver der også mere tid til at give beboerne omsorg, pleje og nærvær," siger Jesper Holdflod Pallesen, formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget.

Flere ansættes på Allerøds plejecentre

Det er resultatet af den ekstra årlige bevilling på tre millioner kroner, der nu er fordelt

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Der bliver nu ansat flere medarbejdere på Allerød Kommunes fire plejecentre. Det er resultatet af den ekstra årlige bevilling på tre millioner kroner, som byrådet besluttede at give i december.

På det seneste møde i Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget blev udvalget orienteret om, hvordan de tre mio. kr. ekstra til øget normering bliver fordelt.

Pengene fordeles sådan: Engholm: 924.300 kr., Lyngehus: 713.500 kr., Mimosen: 389.200 kr. og Skovvang: 973.000 kr.

Læs også: Vedtaget: 10 mio. kr. mere om året til kernevelfærd

“Det er en god nyhed for både beboere, pårørende og medarbejdere. For med flere ansatte bliver der også mere tid til at give beboerne omsorg, pleje og nærvær. Dermed kan vi bedre sikre vores ældre en tryg og værdig tilværelse,” siger Jesper Holdflod Pallesen, formand for Sundheds-, Velfærds- og Beskæftigelsesudvalget.

De ekstra midler kommer, fordi byrådet på sit december-møde traf beslutning om at genåbne kommunens budget og give i alt 10 mio. kr. årligt til øget drift. Der blev givet tre mio. kr. til at øge normeringen i daginstitutionerne, fire mio. kr. til styrkelse af skolerne - og altså tre mio. kr. til at øge normeringen på plejecentrene.

Publiceret 29 January 2018 10:15