På landsplan blev fire ud fem boliger solgt med gevinst sidste år.

På landsplan blev fire ud fem boliger solgt med gevinst sidste år.

Flere nordsjællændere sælger med gevinst

Der er stor geografisk forskel på, hvor mange boligejere, der sidste år solgte deres hus med gevinst, viser tal fra Boliga

De fleste køber nok et hus for at leve i det. Men det er vel også de færreste, der har noget imod at tjene en skilling, når de skal sælge huset igen.

Og det skete faktisk for langt de fleste af sidste års nordsjællandske hussælgere, der kunne indkassere en gevinst, da huset blev sendt videre til en ny ejer, viser en ny opgørelse fra boligsiden Boliga.

I Lyngby-Taarbæk Kommune har der været sand gevinstbingo for sælgerne. Her blev hele 99 procent af de solgte huse nemlig solgt til mere, end de var købt for. Mens det i nabokommunen Gentofte var 96 procent af husene, der blev solgt med gevinst.

Og når der generelt er mange, der tager en pose penge med fra deres boligsalg i Nordsjælland, så hænger det sammen med, at området er attraktivt.

“Når andre dele af boligmarkedet er gået i stå, er der bare flere folk, der søger mod Nordsjælland. Så vi har her et attraktivt område, som bare aldrig er gået af mode – der er altid købere,” siger Mikkel Høegh, boligøkonom hos BRFkredit.

Flere tjener på boligen

Andelen af sælgere, der kan indkassere en gevinst, er stigende. På landsplan var det i 81 procent af hushandlerne. Det er en stigning fra sidste år, hvor det var 79 procent, mens det i 2013 blot var 74 procent af handlerne, der gav gevinst.

Færrest nordsjællandske gevinsts-salg var der i Halsnæs Kommune. Her solgte 76 procent med gevinst.

Så mange af husene blev solgt med gevinst i 2017:

Lyngby-Taarbæk Kommune: 99%
Gentofte Kommune: 96%
Furesø Kommune: 94%
Egedal Kommune: 91%
Rudersdal Kommune: 90%
Allerød Kommune: 90%
Hørsholm Kommune: 88%
Fredensborg Kommune: 84%
Frederikssund Kommune: 84%
Hillerød Kommune: 83%
Gribskov Kommune: 81%
Helsingør Kommune: 77%
Halsnæs Kommune: 76%

Publiceret 02 February 2018 10:30