”Vores overbevisning er, at mennesker ved en kombination af litteratur, natur, mindfulness-øvelser og socialt samvær, kan finde ind til en indre ro, en kerne i sig selv,” udtaler Lise Falck Hansen om det nye samarbejde. Pressefoto

”Vores overbevisning er, at mennesker ved en kombination af litteratur, natur, mindfulness-øvelser og socialt samvær, kan finde ind til en indre ro, en kerne i sig selv,” udtaler Lise Falck Hansen om det nye samarbejde. Pressefoto

Nyt projekt vil fremme trivsel med natur og bøger

Samarbejde mellem Allerød Bibliotek og Forebyggelsesenheden skal hjælpe borgere, der er på vej ud af stress og længerevarende sygdom

Allerød Bibliotek vil sammen med Forebyggelsesenheden, Allerød Kommune udbyde to natur- og højtlæsningsgrupper for Allerøds borgere. Grupperne retter sig mod borgere, der er på vej ud af stress og længerevarende sygdom.

Natur- og højtlæsningsgrupperne vil fokusere på nærvær og det 'at være i nuet'. Grupperne mødes en gang om ugen, og først går man en tur i skoven, guidet af coach og mindfulness-instruktør Dorthe Gørløv. Efter en time under træerne og himlen går turen tilbage til biblioteket, hvor Anne Thunbo og Lise Falck Hansen læser en historie højt efter principperne i guidet fælleslæsning.

”Vores overbevisning er, at mennesker ved en kombination af litteratur, natur, mindfulness-øvelser og socialt samvær, kan finde ind til en indre ro, en kerne i sig selv,” udtaler Lise Falck Hansen.

Læs også: ’Hold hjernen frisk’: Både krop og sind blev holdt i gang

Højtlæsning eller guidet fælleslæsning kan bruges til mange forskellige grupper. Læsegrupperne er med til at styrke et socialt fællesskab både for ældre og unge. For grupper med psykisk sårbarhed, stress eller depression kan højtlæsning give et pusterum fra sygdom og hverdag. Højtlæsning giver ro og mulighed for fordybelse i historien sammen med andre. Det skaber en fælles oplevelse, som giver rum for en større forståelse, og som skaber et socialt fællesskab i gruppen. Højtlæsning højner den generelle trivsel, og understøtter det gode liv.

Der bliver dannet to grupper. De strækker sig begge over 10 uger, hvor der er et møde hver uge af to til tre timers varighed med opstart i begyndelsen af april. Der kan være 15 deltagere per gruppe. Allerød Bibliotek åbner for tilmelding til grupperne i starten af uge 10.

Hvis man vil vide mere om projektet, kan man henvende sig til Lise Falck Hansen på lifh@alleroed.dk eller Anne Thunbo på anth@alleroed.dk.

Publiceret 21 February 2018 06:00