Erik Lund.

Erik Lund.

DEBAT:

Socialdemokratisk hykleri eller manglende budgetforståelse?

Erik Lund, Konservativt byrådsmedlem i Allerød Kommune

Når Socialdemokraternes Miki Dam Larsen skriver, at 'det var en meningsløs beslutning, da et byrådsflertal i forrige byrådsperiode sparede nogle – i forhold til kommunens samlede budget – håndører på bustransport til svømmehallerne for elever fra de skoler, som ikke ligger i nærheden af en svømmehal', er der tale om socialdemokratisk hykleri eller mangel på budgetforståelse.

Det er helt korrekt, at det vedtagne budget 2016 indeholdt en besparelse på 240.000 kr. årlig på skolernes svømmeundervisning.

Læs også: DEBAT: Allerøds skolebørn skal have lige adgang til svømmeundervisning

Det var et forslag som Børn- og skoleudvalget, med Miki Dam Larsen som formand, havde fremlagt som besparelsesforslag.

Under budgetforhandlingerne kom der ingen indvendinger fra Socialdemokraterne imod denne besparelse, og besparelsen på svømmeundervisningen er da også med i Socialdemokraternes eget budgetforslag, som de fremlagde ved budgetvedtagelsen 8. oktober 2015.

Magen til Socialdemokratisk hykleri skal man lede længe efter, eller er det blot fordi, at det kommunale budget 'kun er noget vi leger', som Miki Dam Larsen flere gange har udtalt?

Fra konservativ side ser vi meget gerne, at svømmeundervisningen i skolerne gennemføres, og gerne allerede fra det kommende skoleårs start, men det kræver, at vi først bliver enige i budgetforligskredsen for budget 2018.

Publiceret 22 February 2018 13:52